A European Aviaton-től lízingeli első gépeit a Sólyom Airways

Forrás: AIRportal.hu

 2013. július 29. 14:49

Paul Stoddart, a European Aviation vezérigazgatója július 26-án hivatalosan is megerősítette, hogy a cég 6 db Boeing 737-500-ast ad bérbe a Sólyom Airwaysnek – írja az AIRportal.hu.

A European Aviation Limited weboldala szerint a lízingcég jelenleg három darab Boeing 737-500-as repülőgépet kínál ügyfeleinek. A kínált repülőgépekben VIP belső teret alakítottak ki, de a lízingcég azonban a vevő igényeire szabva képes átalakítani a Boeingek belső tereit és akár fedélzeti szórakoztató rendszerrel (IFE) is tudja szállítani azokat.

A Sólyom Airways Boeing 737-500-as repülőgépei 110 üléses (12 business és 98 turista) konfigurációban fognak repülni.

A repülőgépek pontos típusa Boeing 737-505 és CFM56-3C-1 típusú hajtóművekkel felszereltek, a gépek a European Skybus Ltd. tulajdonát képezik és jelenleg Bournemouth repülőterén állnak. A repülőgépekhez opcionálisan az üzemanyag-megtakarítást segítő szárnyvégeket, azaz wingleteket is kínál a lízingcég. Az EI-EOE lajstromjelű gép úgynevezett D-check-en is átesett a cég honlapja szerint, amely a legmagasabb szintű karbantartást és felújítást jelenti egy repülőgép életében.