A francia lakosság sincs oda saját környezetében az Airbnb-ért

Forrás: turizmus.com

 2016. április 25. 12:35

Az MSZÉSZ tájékoztatása szerint közvélemény-kutatást készítettek Párizsban a lakosság körében, mi a véleményük az Airbnb-ről. A válaszokból kiderül, a lakosok itt sem felhőtlenül boldogok tőle.

A párizsiak 93 százaléka arról számolt be, hogy a házban, ahol laknak legalább egy lakást az Airbnb-n keresztül adnak ki. 65 százalék félti a biztonságát és tart attól, hogy hangoskodással zavarják meg a nyugalmát. 65 százalék gondolja úgy, hogy az ilyen jelegű lakáskiadás nagy arányú fejlődése hosszabb távon a hagyományos lakásbérleti formák árának emelkedéséhez, a belvárosok elnéptelenedéséhez és az érintett kerületek szociális-társadalmi összetételének megváltozásához vezet. Emellett 56 százalék gondolja úgy, hogy a lakosok civil szerepvállalása is csökken majd ezzel párhuzamosan.

Fotó: www.thenation.com

A megkérdezettek kétharmada tisztában van azzal is, hogy az Airbnb kevéssé járul hozzá a munkahelyteremtéshez, miközben a hagyományos piaci szereplőkről 93 százalék gondolja úgy, hogy ténylegesen munkahelyeket teremtenek.

A francia alkotmánybíróság döntése ellenére a lakosok 60 százaléka szeretné, hogy a tulajdonosoknak ki keljen kérniük az engedélyét az ingatlankezelő társaságoknak, vagy társasház-üzemeltetőknek, lakóközösségeknek, mielőtt bérbe adnák a lakásokat, privát apartmanokat.