A gyulai várra néző teraszokat kapnak az Elizabeth Hotel szobái

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2020. november 19. 09:19

Megújulva nyit újra 2021 februárjában a gyulai Elizabeth Hotel. A Gyulai Vár szomszédságában elhelyezkedő, négycsillagos szálloda november elején bővítési és felújítási munkálatok miatt zárta be ideiglenesen kapuit.

„A munkafolyamatok zavarnák a vendégek pihenését, ezért menedzsmentünk a szálloda ideiglenes bezárása mellett döntött" - tájékoztatta szerkesztőségünket Arató Henrietta szállodaigazgató.

Megújuló szobabelső, kilátással a várra

Fotó: Hotel Elizabeth

A beruházás a lakóegységeket és a szolgáltatásokat egyaránt érinti. A várra néző, első emeleti szobákból a bővítés során hat darab junior lakosztályt hoznak létre, az ikonikus épületre panorámát kínáló teraszokkal. Az egy légterű, nagy alapterületű lakóegységek nem csak különlegesek lesznek, hosszabb távra is kényelmes tartózkodást biztosítanak majd.

A munkálatok végén összesen 50 modern, felszerelt szobában várják majd a vendégeket.

Az étterem és a bár bővítését a ház magas foglaltsága indokolta. „A bővítés igénye már 3-4 éve felmerült, de épületünk műemléki védelem alatt áll, emiatt a szükséges engedélyek beszerzése hosszú folyamatnak bizonyult" – magyarázta az igazgató.

A szecessziós hangulatú, klimatizált, terasszal is rendelkező Almásy étterem, valamint a századelő hangulatát idéző kávézó és bár kapacitása a beruházás eredményeként mintegy 30 százalékkal nő.

A belső udvaron lévő parkoló helyén élményelemekkel ellátott zöld parkot hoznak létre, itt a tervek szerint medence, jacuzzi, dézsa és napozó kínál lehetőséget a kikapcsolódásra.

Parkká alakul át a belső udvar

Fotó: Elizabeth Hotel

Az új, 50 gépkocsi befogadására alkalmas, zárt parkoló már elkészült, a szálloda épületétől mintegy 100 méternyire található.