Awad Zuhair & Sameer Hamdan: A fejlődés a rendkívüli helyzet ellenére sem torpant meg

Szerző: Csémi Klára

Forrás: turizmus.com

 2022. február 20. 09:19

A Covid-járvány hatása természetesen a Mellow Mood Hotels szállodaláncot sem kerülte el az elmúlt két évben. A legelső időszak egyértelműen a folyamatos újratervezésről és optimalizálásról szólt, hiszen egy korábban sosem tapasztalt nehéz időszak köszöntött a szállodaipar és a vendéglátás egészére.

Awad Zuhair és Sameer Hamdan, a Mellow Mood Hotels tulajdonosai egyértelműen jelölték ki az utat: a veszteségeket a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni, és mindeközben a lehető legtöbb kollégát megtartani.

A Mellow Mood Hotelsre a dolgozók nagy része családként tekint, sok munkatárs évtizedek óta dolgozik ott. Kulcsfontosságú volt, hogy a cégcsoport egy ilyen helyzetben a lehetőségekhez képest a legtámogatóbb módon járjon el – hangsúlyozták.

Nem csak saját munkavállalóikra figyeltek. A koronavírus-járvány alatt több alkalommal több kórháznak készítettek melegételt, hogy könnyítsenek az ott dolgozók mindennapjain, és hálájukat fejezzék ki a kitartásukért. A fejlődés a rendkívüli helyzet ellenére sem torpant meg, a vendégek hiányát és a különböző korlátozásokból származó forgalomkiesést arra használták fel, hogy a vártnál gyorsabban elvégezzék a szállodákban szükséges felújításokat és építkezéseket.

Awad Zuhair (b) és Sameer Hamdan (j): A Mellow Mood Hotelsre a dolgozók nagy része családként tekint

Fotó: turizmus.com/Dombóvári Judit

Az elmúlt időszak legnagyobb fejlesztése az új, 142 szobás, négycsillagos Impulso Fashion Hotel szálloda, amely 2021. június 1-jén nyitotta meg kapuit. A vendégek a szállodában szintenként különböző, jellegzetes budapesti tematikával találkozhatnak mind a közös terekben, mind a szobákban, például a kávéházi kultúra, a múlt századi, neonfényekben úszó város vagy Budapest csodálatos hídjainak fotóival.

Kedvező lokációjával, a minőségi anyaghasználattal és az érdekes koncepcióval a hotel hamar megtalálta a közönségét. A másik, jelenleg is zajló fejlesztés a korábbi Cosmo City Hotel felújítása, amely egy kategóriával feljebb lépve, szintén négycsillagos szállodaként, Alta Moda Fashion Hotel néven fog megnyitni 2022 elején a Váci utcában.

A két tulajdonos szerint mindkettő nagyon erős termék lesz a piacon; az Impulso szálloda a júniusi nyitás óta a vírushelyzet ellenére is nagyon jó eredményeket ér el. A szállodalánc önállóságát erősítendő egy textilmosoda-fejlesztés is megvalósult 2021 őszére.

Az elmúlt két év több fontos díjat és elismerést is tartogatott a tulajdonosok és a cégcsoport számára. 2020 februárjában Sameer Hamdan és Awad Zuhair – több mint húszéves munkájuk elismeréseként, melynek során több idegenforgalmi beruházással hozzájárultak a magyar szállodaipar fejlesztéséhez – a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést vehették át Áder János köztársasági elnöktől.

A cégcsoport zászlóshajójának számító ötcsillagos Párisi Udvar Hotel Budapest a FIABCI World Prix d’Excellence Awards nemzetközi ingatlanfejlesztési díj két kategóriájában – Hotel és Örökségvédelem – is elhozta az első díjat.

A tulajdonosok a jövőre pozitívan tekintenek, elmondásuk szerint nem is lehetne másképp reagálni erre a helyzetre. Csak a jól átgondolt és megtervezett „előre menekülés” segíthet, hogy a cégcsoport és az egész szektor mihamarabb visszatérjen a korábban megszokott, sikeres és eredményes működéshez.

*

'21-re is lapot húztak címmel indított sorozatunkban meghatározó turisztikai vállalkozások és szervezetek vezetői beszélnek arról, miként élték meg 2021-ben a pandémia okozta, soha nem látott helyzetet. Milyen rejtett tartalékokat, szinte valószínűtlen megoldásokat kellett elővarázsolniuk a folytatáshoz? A sorozatban eddig megjelent cikkeket itt érheti el.