Az Accor nevet vált és új digitális platformot indít

Forrás: turizmus.com

 2015. június 03. 13:29

A világ negyedik legnagyobb szállodavállalata nevet váltott és független szállodák értékesítését is segíteni kívánja.

A szállodaipari elkötelezettségét hangsúlyozó „AccorHotels” digitális platformját egy nyitott piactérré formálja át.

Az AccorHotels új online beruházása a korábban már bejelentett, 2014-18. közötti időszakra szánt 225 millió eurós digitális fejlesztési forrásai feletti, nagyjából 22,5 millió euróból történne. A szállodalánc ezzel az online utazási ügynökségek és a közösségi gazdaság szereplői (pl Airbnb) jelentette kihívásokra reagálna. A szállodalánc eladásainak egyharmada online zajlik, egyenlő arányban megosztva saját weboldalai és az online ügynökségek között.

 

Az AccorHotels tavaly már megvásárolta a Wipolo utazási szoftvercéget, amely mobilos és webes útvonal-menedzsment szolgáltatásokat nyújt, nemrégiben pedig a Fastbooking-ba ruházott be – az ő segítségével online foglalási szolgáltatásokat kínál majd a kiválasztott független szállodáknak, az online ügynökségek által számlázottnál alacsonyabb jutalékért.

A szolgáltatás az első körben kiválasztott partnerek számára június végétől lenne elérhető, a vendégek pedig júliustól foglalhatnának ezen keresztül. A cél egyébként világszerte 300 városban 10 ezer szálloda kínálata

Az AccorHotels egyébként június 3-én elindította új, korábbi applikációit egyesítő mobilos alkalmazását.