Bemutatkozik az Európa Parlamentben a Hotelstars Union

 2011. február 08. 14:48

Február 3-án a budapesti K+K Opera szállodában került sor a Hotelstars Union tagjainak soros ülésére. Ezen a 2011. évi költségvetés elfogadása mellett véleményt cseréltek a minősítési rendszer követelményeiről, azok egységes értelmezése érdekében.

Megállapodtak, hogy a 4*superior és az 5* superior szállodák minősítésénél szükséges un. mystery shopping vizsgálatok elvégzéséhez csak olyan – e területen kellő szakértelemmel és jártassággal rendelkező – külső cégeket fognak bevonni, amelyek akkreditációját a nemzeti szállodaszövetségek előzetesen elvégzik, hogy biztosított legyen a szükséges professzionalizmus.
A résztvevők megegyeztek abban is, hogy a minősített szállodákból egységes adatbázist hoznak létre, s ezen szállodák piacra jutásának elősegítésére felveszik a kapcsolatot a meghatározó nemzetközi és belföldi on-line utazási irodákkal – pl. Expedia, HRS, stb. – hogy azok átvegyék a Hotelstars Union védjegyet. A HOTREC képviselője, Makay Dániel arról tájékoztatta a jelenlévő cseh, dán, litván, magyar, német, osztrák, svájci, svéd szállodaszövetség képviselőit, hogy március 1-jén a HOTREC lehetőséget kapott, hogy Brüsszelben, az Európa Parlamentben bemutassa a Hotelstars Uniont a képviselőknek. Ennek azért van nagy jelentősége, mert így az EU parlamenti képviselők az alapító szállodaszövetségek képviselőitől – első kézből – kaphatnak tájékoztatást az EU-ban egységesen bevezetni kívánt rendszerről.