Szombaton újra elindul a Budafoki Pincejárat

Forrás: turizmus.com

 2023. október 05. 15:45

Évszázados borászati múlt, nemzetközi hírű pezsgőkészítési hagyományok, történelmi levegőjű utcácskák, hatalmas pincerendszer: mindezt felfedezhetjük Budafokon, Budapest Bornegyedében minden hónap első szombatján a Pincejárattal.

Legközelebb október 7-én várja a Pincejárat a bor, a kultúra és gasztronómia kedvelőit. Ebben az évben utoljára nyit ki a Barlanglakás Emlékmúzeum, és utoljára indulnak a közkedvelt helytörténeti séták is, ahol a ritkán látott Törley Mauzóleum vagy a XVIII. századi Promontor és a Szent Lipót-plébániatemplom rejtelmei tárulnak fel a szemünk előtt. A híres családi Katona Pincészetből indulva a "Feledésbe merült pezsgő borkalandok" részesei lehetünk.

Október 7-én újra várja a bor szerelmeseit a Budafoki Pincejárat

Fotó: bornegyed.hu

 

Ezen kívül részt vehettünk egy fantasztikus dél-olaszországi borkóstolón vagy akár egyetlen pincében végigkóstolhatjuk a Pincejárat borászatainak válogatását. Pincesétákkal, bor- és pezsgőkóstolókkal, vacsorákkal, pincekvízzel és borkóstoló játékkal várnak a helyszínek most szombaton is.

A BORgiorno elől óránként (1221 Budapest, Mária Terézia u. 1-7.) ingyenes 6-8 személyes transzferbuszok közlekednek, az első kisbusz 15 órakor indul és elviszi az érdeklődőket a helyi borászatok pincéibe.

A programok részletesen a Pincejárat oldalán találhatóak.