Budapest Park: születésnapok és búcsúkoncert

Forrás: turizmus.com

 2015. február 18. 17:45

Április végén nyit a Budapest Park, amelynek felhozatalában idén is ott lesz a honi zenei élet krémje és nemzetközi sztárok, akik műfaji változatosságát ígérnek egy „multikulti nagyfesztivál" keretében, öt hónapon át.

Tavaly, az öt hónapos szezon alatt majd' 300.000 látogató fordult meg a 10.000 m2-nyi területen, ahol 93 koncertnapon fellépett mintegy 200 zenekar, 60 Dj és a 11.000 főt befogadni képes buliplacc helyt adott 3 fesztiválnak is.

Ez a Budapest Park negyedik szezonja, és bátran mondható, hogy az elmúlt években tapasztalt fejlődésnek köszönhetően ma ez méretében és jelentőségében is az ország legnagyobb koncerthelyszíne – mondta a szerdai sajtótájékoztatón Gerendai Károly, a létesítmény egyik tulajdonosa.

 

Az április 23-i nyitásra néhány kisebb átalakítással készülnek, de a jól ismert helyszínek és programok maradnak. A legnagyobb koncerteket felvonultató Nagyszínpad mellett dedikált helyszínt kap az elektronikus tánczene is, sőt, a 900 m2-es Park Dance Aréna rossz idő esetén a zenekari koncerteket is befogadja. A bakeliteket pörgető házibulik hangulatát idézi meg a Retro Kert, ahol két, elkülöníthető tánctéren, kézzel festett, századfordulós plakátok övezte díszletek közt csendülnek fel a '80-as, '90-es évek banzájainak slágerei. Budapest egyik legizgalmasabb kiállítóterét is rejti a Budapest Park: a Bunker! Galéria tavaly is több kortárs fiatal festőművésznek adott lehetőséget a bemutatkozásra. Mindemellett a legapróbbakat a Pöttömkert várja kreatív kézműves foglalkozásokkal, gyerekjógával, titokzatos nyomozásokkal és számtalan egyéb programmal. Ide a belépés a gyermekek számára ingyenes, a felnőttek belépőjegy árának összegét pedig teljes egészében jótékonysági célra ajánlják fel.

A szervezők legnagyobb kihívása a megfelelő nézőszám elérése, hiszen 2-3000 embernél kevesebben csak „lézengenek" a Parkban. Ezért olyan fellépőkre koncentrálnak, akik ezt a tömeget képesek bevonzani, legyen szó normál koncertről, lemezbemutatóról, különleges évfordulóról, de az is megesik, hogy több, „kisebb" zenekart egymás mellé raknak.

Az idei program 70-75 százaléka már összeállt, de zajlanak még a tárgyalások további fellépőkkel.

Az évadnyitány hétvégéjén, április 24-én a Brains itt mutatja be Superheroes című új hanganyagát, másnap a Hiperkarma lép fel a Hősökkel. Egy héttel később érkezik az Irie Maffia, akik vadonatúj lemezük bemutató- koncertjével itt ünneplik 10. születésnapjukat. De nem ők az egyedüli jubileumi születésnapot itt tartó zenészek: május 2-án, az idén 70 éves Földes Hobo László ad koncertet, május 23-án a 30Y ünnepli 15 éves fennállását, június 5-én pedig a 20 éves Bon Bon lép fel a Parkban. És két 10 éves zenekar is a Budapest Parkban ünnepel: június 27-én a Vad Fruttik, július 11-én pedig a Kiscsillag érkezik  születésnapi koncerttel.

 

A tavaly a legnagyobb tömeget vonzó Scooter május 16-án lép színpadra. Május 22-én nyári szezonnyitó nagykoncertjet ad a Punnany Massif, majd a Wellhello formáció várja rajongóit május 29-én. Másnap pedig a hazai rockélet nagy legendája, az Omega áll színpadra, az egykori Budai Ifjúsági Park emlékére celebrált beatmisével, amiről a zenekar hamarosan részleteket is elárul, s kiderül majd egy nemzetközi sztár előzenekar, valamint egy hazai rádiós-lemezlovas legenda vendégszereplése és megannyi további részlet is.

Június első hétvégéjén Rúzsa Magdi nagykoncertje csalogatja a közönséget a Parkba. Tavaly novemberi, teltházas bulija után újra Budapestre érkezik a los angeles-i Hollywood Undead, és vele egy napon - azaz június 17-én – várható a Budapest Parkba a Marilyn Manson-i hagyományokat követő Motionless In White, a szolidabb megjelenésű, ám tömörségben hasonló kaliberű Bury Tomorrow és a pimaszul kemény, mégis kellemesen dallamos rockzenét toló Asking Alexandria. Június 25-én vár ránk még egy Halott Pénz koncert és július 4-én pedig a TNT – Vissza a jövőbe turné egyik állomásaként áll meg itt a zenekar.

Idén beszünteti működését - 20 sikeres év után - a HS7. A zenekar klubturnéval és fesztiválkoncertekkel zárja le két évtizedes pályafutását, a búcsúkoncertre augusztus 1-jén a Budapest Parkban kerül sor.

Szeptember 12-én pedig DJ BOBO visszatér Budapestre. egy grandiózus, élő show és koncert keretében, hogy visszarepítse közönségét a '90-es évekbe.

További információ: http://budapestpark.hu