Café Liszt az Aria Hotelben: zenei klub New York-i mintára

Forrás: turizmus.com

 2022. november 30. 12:06

A New York-i Library Hotel Collection-höz tartozó Aria Hotel Budapest karácsonyi fényeinek ünnepélyes felkapcsolásával együtt jelentette be, hogy az épületében működő Café Lisztben a jazz, klasszikus, opera és könnyűzene műfajok kimagasló képviselőivel indítanak koncertsorozatot.

Az új zenei program részeként, elsőként Nyári Károly december 15-i adventi koncertje kerül megrendezésre; ahol a megszokott több ezer fős koncertekhez képest, intim közelségben hallhatja a közönség Magyarország legismertebb énekes zongoristáját. A korábban Frank Sinatrával, Phil Collins-szal, Michael Jacksonnal és Luciano Pavarottival is fellépő előadóművész a világvárosi klubok világába repíti el a hallgatókat klasszikus dalokkal és jazz sztenderdekkel.

A zongoránál Nyári Károly

Fotó: Bielik István

“A kiváló zenei élmények után jellemző, hogy a közönség nem szeret hazamenni, folytatni szeretné az estét. A Café Lisztben arra készülünk, hogy finom fogásokat és italokat szolgáljunk fel menünkből a nálunk szórakozó közönségnek” - mondta el Marx Ferenc, az Aria Hotel igazgatója.

E különleges koncert mellett, Budapest díjnyertes szállodája a londoni Royal Opera House Live Cinema Season 2022-23 közvetítéseinek A diótörő című előadását tűzte műsorára mozitermében. A közvetítések alkalmával a nézők színházi látcső nélkül, közelről élvezhetik az előadásokat.

Sir Peter Wright The Royal Ballet számára koreografált közönségkedvence Julia Trevelyan Oman csodálatos, korhű díszleteivel és jelmezeivel a klasszikus balett mű egyik leghagyományosabb, legpazarabb feldolgozása. E.T.A. Hoffmann meséjében egy kislány, Clara számára egy kellemes karácsonyi összejövetelt egy csodálatos kaland követ, miután már mindenki aludni tért.

A néző Csajkovszkij ragyogó zenéjében gyönyörködhet, amint Clara és az ő elvarázsolt Diótörője legyőzik Egérkirályt, majd meglátogatják Cukrozott Szilva Tündért az Édességek Birodalmában.

A Royal Ballet élő műholdas közvetítésének felvételét december 10. és 30. között 11 alkalommal vetítik, hétvégente és a két ünnep között, reggel 11:00 órai kezdettel.

Az előadást elbűvölő havas jeleneteivel, bűvészmutatványaival Varró Zoltán designer tervei szerint megvalósult karácsonyi miliőben reggelivel együtt élvezheti a közönség a magas színvonalú vetítés- és hangtechnikával felszerelt moziteremben.

A Café Liszt az ínycsiklandó reggeli fogások mellett, két különleges téli meleg itallal készül: az ananászlé, tonkabab, vaj és fahéj felhasználásával készült Hot Buttered Pineapple-el és az ital Plantation Pineapple rummal készült alkoholos verziójával.

A reggelit követően vagy az előadás szünetében, a szálloda cukrászának pekándiós répatortáját ajánlják, melyet fahéjas ganache-sal tálalnak.