Egerben 200 millióhoz közelít az idegenforgalmi adóbevétel

Forrás: turizmus.com

 2015. december 16. 20:28

Az év első tíz hónapjában több mint 490 ezer vendégéjszakát töltöttek Egerben a turisták, ami 17,5 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakának adatát.

Eger régóta az ország legnépszerűbb városai közé tartozik, s a turizmus fejlesztése kiemelt prioritás. Évről évre folyamatos növekedést mutat a bevallott vendégéjszakák száma. 2015 első tíz hónapjában összesen 491 356 vendégéjszakát töltöttek a turisták a városban, 72 675 éjjel többet, mint az előző év hasonló időszakában, százalékos számításban ez 17,5 százalékos növekedésnek felel meg.

 

Az idegenforgalmi adóbevételek 2010 óta egyre emelkedő trendet mutatnak. 2015 első tíz hónapjában – a megyeszékhelyek között – Eger továbbra is tartja kiemelkedő helyét a beszedett idegenforgalmi adóbevételek tekintetében. Az önkormányzat adóhatóságának tájékoztatása szerint 2014 első tíz hónapjához viszonyítva 23 millió forinttal több idegenforgalmi adót vallottak és fizettek be az egri szálláshely-üzemeltetők. Ez év december 14-ig pedig csaknem 190 millió forint idegenforgalmi adóbevétel folyt be a város kasszájába, ami jóval meghaladja az előző évek hasonló időszakainak bevételét.

 

A vendégforgalom emelkedése közvetetten más helyi (és állami) adókban is éreztetheti hatását.

A nyár a fő idegenforgalmi szezon, de az elmúlt pár évben már szeptember, illetve október hónap is kiemelkedő idegenforgalmi adóbevételt hozott a város számára.