Egri ihletésű bor és gasztrobár

Forrás: turizmus.com

 2015. március 23. 16:41

Megnyílt a St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest belvárosában, a Bajcsy-Zsilinszky úti Eiffel Palace irodaház földszintjén.

Az egri borvidék egyik meghatározó pincészete, az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok gasztronómiai élmények mellett kívánja itt megismertetni kínálatát.

Az Eiffel Palace irodaház földszintjén kialakított enteriőr a pincék falát idéző rusztikus burkolattal, finoman komponált színvilággal, diszkrét fényekkel teremti meg a hangulatot borkóstolásokhoz, üzleti ebédekhez, megbeszélésekhez és tematikus rendezvényekhez.

A programok között szerepelnek borvacsorák Lőrincz György, a St Andrea borásza tolmácsolásában; vendég séfek és vendég sommelier-k színre lépése; borpárbajok; Lőrincz György és borász barátai közös bemutatkozása; ifj. Lőrincz György és a fiatal borkedvelők estje, valamint borászfeleségek, borászhölgyek összejövetele.

 

A St Andrea Wine & Gourmet Bar séfje Barna Ádám, aki korábban évekig Békés megyében, a bélmegyeri erdőben fogadta a vendégeket jó vidéki konyhával, majd utazásaim, külföldi munkáim és a „Bűvös Szakács"-on szocializálódva változott meg az alapanyagokhoz és az ételekhez fűződő szemlélete. Az utóbbi öt évben Ausztriában bővített ismereteit és saját bevallása szerint megtanulta, hogy a regionalitás, szezonalitás nem marketingfogás, hanem „selbstverständlich"- magától értetődik.

A St. Andrea Wine & Gourmet Bár konyhájában a Monarchia területén megtalálható ételek és alapanyagok a világ fűszereivel, gyakran a polgári konyhából inspirálódva némileg „leporolva" készülnek és leginkább „világra nyitott magyar ízek"–ként jellemezhetőek.

További információ:  www.standreaborbar.hu