Étteremlánccá alakul a Kantin

Forrás: turizmus.com

 2020. február 06. 11:54

Kantin márkanéven nyílt az első irodai prémium étkezde a Váci út 43. alatti irodaházban 2019 nyarán, melynek várakozáson felüli sikere miatt a tulajdonosok a további terjeszkedés mellett döntöttek.

Az étteremlánc létrehozója Szini Béla, a Pomodoro egyik tulajdonosa és Hegyi Attila, az Albatros Catering és a Pastel étterem tulajdonosa. Tavaly nyílt a Váci úti Advance Tower épületében első éttermük, és már készítik elő az újabbat, melyet továbbiak követnek majd.

A Kantin étterem az Advance Towerben

Fotó: Kantin

Az első étterem üzleti sikere igazolta: az Y és Z generációhoz tartozó munkavállalók igénylik és meg is tudják fizetni a jobb minőséget és igényes dizájnt. Ezt a munkaerőért versengő vállalatok is figyelembe veszik, amikor irodahelyszínt választanak.

A munkabér mellett a vonzó irodai környezet az egyik leghatásosabb HR-eszköz lett. Ez utóbbi hatás érezhető az irodaházak által kínált vendéglátói szolgáltatások minőségi fejlődésében.„Korábban a fő szempont az olcsóság volt, így a piacot a menza jellegű gyorséttermek uralták. A reálbérek folyamatos emelkedése, valamint az Y és Z generációkhoz tartozó munkavállalók elvárásai utat nyitottak egy új, prémium szegmens piaci megjelenése előtt” – állítja Kalaus Valter, az irodaépületekben nyíló éttermek helyszíneinek kiválasztásában közreműködő Cresa magyarországi ügyvezető partnere.

Kantin márkanéven nyitották meg első irodai prémium étkezdéjüket a Váci út 43. alatti irodaházban 2019 nyarán.

2020 folyamán tervezik nyitni második irodai kantinjukat, melyet a jelenlegi tervek alapján, további három egység követ majd. A terjeszkedés célja egy új étteremhálózat felépítése a következő években.

Karottafőzelék sült csirkenyárssal

Fotó: Kantin