Éttermek hasznosítása az ingatlanpiacon

Forrás: turizmus.com

 2015. november 25. 19:39

Immár 11. alkalommal rendezték meg november 24-én a Portfolio.hu szervezésében a Property Investment Forum ingatlanpiaci konferenciát, ahol hazánk legjelentősebb ingatlanfejlesztői, befektetői, finanszírozói és szakértői jelennek meg, hogy megvitassák az aktuális év hazai és nemzetközi trendjeit.

A rendezvényen 550 fő vett részt, köztük számos külföldi előadó, befektető képviselője, a magyar szakemberek mellett. Az eseményen a plenáris ülésen elhangzott előadások, valamint közhangulat alapján elmondható, hogy a hotel szegmens ismét kiemelt figyelmet élvez, és a szakemberek remélik, hogy ez fenntartható lesz, ami a befektetői és finanszírozói kedvre is további pozitív hatást fejthet ki.

A szakmai nap délutánján a szekcióülések között Bán Zoltán, a Portfolio.hu vezérigazgatója és Hegedűs Attila, a BDO Magyarország Hotel és Ingatlan Szolgáltató Kft. partner-ügyvezetője közös moderálásával az ingatlanszektor egyik kevéssé reflektorfényben lévő, ám annál izgalmasabb szegmense, a vendéglátás és éttermek területe került kielemzésre, mintegy 70-80 fős hallgatóság előtt.

 

A jó hangulatú, ámde kőkemény témákat feszegető panelban (képünkön) az éttermi piac olyan jelentős szereplői vettek részt, mint Zsidai Roy (Zsidai Csoport), Kőrössy Zoltán (Eventrend), Semsei Rudolf (Vakvarjú/Budapest Party Service) és Lászlók Szilárd (EUREST). A szakemberek a fine diningon és a streetfoodon át a munkahelyi vendéglátás profitáblis üzemeltetéséről ejtettek szót, s a tulajdonosok és bérlők közötti esetleges véleménykülönbségek mellett az étterem/vendéglátás mint ingatlan szempontú sikeres termék létrehozása és fenntartása egyéb más hasznosítási alternatívákkal (pl. kiskereskedelmi egység) volt az egyik téma.

Az InterContinental Hotelben megrendezett konferenciát estébe nyúló, kötetlen networkingre is alkalmas állófogadás zárta.