Gál Sándor visszatért az ARCadia Hotel Budapest élére

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2021. április 05. 10:04

Hat hónapos kitérő után, április 1-jétől újból Gál Sándor vezeti az ARCadia Hotel Budapestet szállodaigazgatóként.

A szakemberek egyetértenek abban, a turizmus sikeres újranyitásának egyik legnagyobb kihívása lesz, hogy elegendő számú szakképzett munkaerő álljon rendelkezésre, miután a pandémia miatti leállás következményeként tízezrek kényszerültek a szektorból más területeken munkát keresni az elmúlt egy évben. Gál Sándor szállodaigazgató esete jól példázza, milyen sajátos, egyedi helyzeteket teremtett a járvány a munkaerő-piacon, egyben reményt is ad arra, hogy az elkötelezett szakemberek nem lesznek végképp pályaelhagyók, hanem visszatérnek az ágazatba.

Gál Sándor

Gál Sándor

Fotó: ARCadia Hotel

Gál Sándor nyitotta meg 2014-ben az ARCadia Hotelt a Madách téren és vezette egészen a tavaly őszi járványügyi szigorításokig, amikortól a szálláshelyek csak üzleti vendégeket fogadhatnak. Miután a koronavírus-járvány által leginkább sújtott budapesti turizmus újraindulásának időpontja egyre bizonytalanabbnak látszott, a szakember eredeti szakmájában – mint építőmérnök – helyezkedett el, és az elmúlt hat hónapban, tavaly októbertől idén március végéig a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. Vasútfejlesztési Igazgatóságának koordinációs mérnökeként dolgozott fő állásban, de a szállodával ez idő alatt sem szakított teljesen. Idén márciusban pedig visszahívták az ARCadiához, hogy elkezdje felkészíteni a házat az újraindulásra.

„Számításaink szerint május végére-június elejére már visszatérhetnek Budapestre a szabadidős turisták, s a következő két hónap szükséges ahhoz, hogy a szállodát teljesen beüzemeljük és a csapatot is újraépítsük" – mondta lapunknak a régi-új szállodaigazgató. Mint megtudtuk, az ARCadia télen sem zárt be, de csak a superior szárnyat tartották nyitva az üzleti vendégek fogadására; a standard szárny nem üzemelt, ott folyamatosan zajlik az ablakok – amelyből 700 van (!) – felújítása. Műemléki védettség alatt álló épületről lévén szó, az ablakokat nem lehet cserélni, hanem egyesével restaurálják, s mostanra már végeztek az első három emelettel – tette hozzá az igazgató.

A 113 szobás szálloda eredeti, 45 fős csapatából tízen maradtak, egy-egy kolléga most 2-3 feladatkört is ellát. Ez alapján, Gál Sándor úgy gondolja, 25 fővel újra lehet nyitni majd a teljes házat. Bízik abban, hogy a régi kollégák közül is többeket vissza tud csábítani az ARCadiába.

Gál Sándor elérhetősége: manager@arcadiahotelbudapest.com