Hazatér a munkaerő? - rádióinterjú

Forrás: turizmus.com

 2017. március 14. 11:29

Az Onyx étterem idén is megtartotta Michelin-csillagát. Erről, és a Michelin-csillagos éttermek fontosságáról is beszélt Pintér Katalin, az Onyx és a Gerbaud tulajdonosa a trendFM turizmus.com című műsorában.

Pintér Katalin elmondta, hogy bár sajnálja, hogy a Tanti idén nem kapta meg a Michelin-csillagot, azt még inkább sajnálja, hogy nem érdemelte ki több Budapesti étterem is ezt a címet, ugyanis úgy véli, ez nagyon jót tenne a város turizmusának.

Véleménye szerint a vendéglátásban minden az embereken múlik: akár a konyhai vagy a szerviz személyzet, „ha nem tudja szeretni a vendéget akkor is, amikor az nem látja, az meglátszik a tányéron”.

Pintér Katalin tapasztalata szerint az idén 10 éves Onyx és a Gerbaud sikere egyszerre könnyíti és nehezíti meg az emberfelvételt. Egyfelől a jelentkezők egytől egyig tanulni szeretnének, ugyanakkor kevés a piacon a szabad, igényes és egyben tanulni vágyó munkaerő.

A tavalyi gyenge munkaerőhelyzetre azonban az idei év rácáfolt: most először szinte ömlöttek a jelentkezések. Megfigyelték, hogy idén a jelentkezők 65 százaléka külföldről térne haza, s bár Katalin nem biztos abban, hogy ez már egy trendfordulat lenne, mégis úgy gondolja, hogy jelzésértéke van.

A Gerbaud-szellemiség jelentése, a jövőbeni tervek és a fentiek részletei az interjúban hallhatók.

 

Hallgasson bennünket!

A Turizmus.com rádióműsora csütörtökönként hallható a Trend FM-en, 17.15-18.00 között.

Ismétlés szombat délutánonként, a 17:30-as híreket követően.

A műsort szerkeszti: Kenderesy Nadin, a Turizmus Kft. PR igazgatója (kenderesy.nadin@turizmus.com).

Kapcsolódó cikkek

Tízéves az Onyx

2017. március 08.