Idén a 400 ezredik üdülőt köszöntheti az Erzsébet-program

Forrás: MTI

 2014. március 24. 13:42

Az idei évben a beérkezett pályázatok alapján eddig mintegy 125 ezer ember számára tudnak kedvezményes üdülési lehetőséget biztosítani az Erzsébet-programban, az Erzsébet-tábor keretében eddig mintegy 45 ezer gyermeknek üdül majd – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes.

Közölte, a szociális üdülési pályázatok nyertesei közül 6 ezer fogyatékossággal élő, 34 ezer nyugdíjas és mintegy 43 ezer ember nagycsaládos. A résztvevők szociális, területi, valamint nem és kor szerinti megoszlása alapján azt lehet mondhatni, hogy az egész magyar társadalmat átfogó és segítő programról van szó - jegyezte meg Navracsics Tibor.

Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője elmondta, idén várhatóan a 400 ezredik üdülőt fogják köszönteni, az elmúlt két évben több mint 250 ezren nyaraltak a program keretében. Idén, az említett 125 ezer emberen felül még várhatóan több tízezer embernek nyújtanak üdülési lehetőséget, a legforgalmasabb napon átlagosan percenként három pályázat érkezett az alapítványhoz. Az idei pályázatok 96 százaléka volt érvényes, tavaly ez 90 százalék volt.

Navracsics Tibor kérdésre válaszolva elmondta, hosszú ideje húzódik az Erzsébet-program forrásival kapcsolatban kialakult uniós vita, amely az utóbbi hónapokban kicsit elcsendesedett. Abban bízik - mint fogalmazott -, hogy "ez egy pozitív végnek az előjele".