Ingatlanfejlesztési különdíj a Hilton Budapestnek

Forrás: turizmus.com

 2017. december 01. 14:59

A Gerbaud Átrium termében tartott díjátadó ünnepségen vehette át a Hilton Budapest a XIX. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat különdíját.

A Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázaton épületek, épületegyüttesek, közterületi és infrastruktúra fejlesztések beruházói, tervezői, kivitelezői és üzemeltetői indulhattak együtt, vagy önállóan.

A pályázatok elbírálásának főbb szempontjai az építészeti értékek mellett a projekt megvalósításának műszaki megoldása, a kivitelezés minősége, a beruházás gazdaságossága és eredményessége és a környezettudatosság voltak, valamint az, hogy az adott létesítmény hogyan járul hozzá a környezetében lakók életkörülményeinek javításához.

A Hilton Budapest

Fotó: turizmus.com

A Hilton Budapest a benyújtott pályaművében ismertette az ingatlan fejlesztésének koncepcióját, a felújítás egyes szakaszait (közösségi terek, szobák és rendezvénytermek), a fejlesztés innovatív műszaki és környezettudatos megoldásait, különös tekintettel a történelmi Budai Vár falába vájt barlangbejáratra és az azon keresztül megközelíthető új vendégfogadó térre, a „Hilton Historic Lounge” kialakítására.