Példaképek a turizmusképzésben

Forrás: turizmus.com

 2014. november 19. 11:32

A BKF Turizmus, Szabadidő és Szálloda Intézete a minél szorosabb és naprakészebb iparági kapcsolatok oktatásban való integrálásának fontos elemeként meghirdette másodéves és mesterhallgatói számára a Példakép Programot.

A Példakép Program célja, hogy a részt vevő hallgatók lehetőséget kapjanak bepillantani szakmájuk mindennapi működésébe, nyomon követhessék a szakma egy jeles képviselőjének egy teljes munkanapját, ezáltal olyan információkhoz és gyakorlati tanácsokhoz juthassanak, melyekkel komoly munkaerő-piaci előnyre tehetnek szert. Az intézet vezetője, Puczkó László elmondta: a hallgatók nemcsak olyan kérdéseket vethetnek fel a szakma képviselőjének, melyekre másként nem lenne módjuk, hanem bővíthetik is szakmai kapcsolatrendszerüket, mialatt olyan munkahelyi kulisszatitkokba tekinthetnek be, melyek a pályakezdők számára egyébként rejtve maradnak. A 2014/2015-ös tanév iparági példaképei a következők:

Hotelmenedzsment szakirány: Szabó József (értékesítési igazgató, Hunguest Hotels Zrt.), Patakfalvi Réka (szállodaigazgató, Hotel Parlament);

Gasztronómia szakirány: Fenyvesi Norbert (fejlesztési menedzser, DunaPro Drink Kft.);

Hivatásturizmus és rendezvénymenedzsment szakirány: Siklósi Csaba (értékesítési igazgató, Lagardére Unlimited Stadium Solutions Kft.);

Egészségturizmus szakirány: Móricz Szilvia (értékesítési és marketingigazgató, Aquaworld Zrt. );

Desztináció és örökségmenedzsment mesterprogram: Furkóné Szabó Mariann (a Nyíregyháza Turisztikai Nonprofit Kft. vezetője).