Jövőre megnyílhat a barcsi kemping és panzió

Forrás: sonline.hu

 2016. augusztus 03. 10:49

Sok éves várakozás után újraindultak a barcsi turisztikai célú beruházások a strand környékén. Az egykori panzió és kemping területén egy új beruházó dolgozik.

Évek óta torzó áll a Barcsi Gyógyfürdő- és Rekreációs Központ szomszédságában – írja a sonline.hu. Egykor strandszállónak készült, ám az építkezés gyorsan leállt. Akkoriban, a 2009-es év környékén több turisztikai célú beruházás is körvonalazódott a városban: a négycsillagos, 7,5 milliárd forintos pályázatból épülő Hotel Laguna Dráva háromszáz ággyal, egy háromcsillagos panzió és egy szintén négycsillagos kemping alkotta szálláshelycentrum a gyógyvízhez kapcsolódó vendégforgalomhoz biztosította volna a szükséges szálláshelyeket.

A strand szomszédságában a téglafalak felépültek, ám egy hitelfelvétel miatt megtorpantak a munkálatok. A kemping területén kivágták a fákat és elkezdődött a tereprendezés, de évekig ennél tovább nem haladtak, most azonban látványosan elindult az újratervezés. A Captain's Life Hungary Kft. a napokban ismertette ingatlanfejlesztési elképzeléseit Barcs képviselőtestülete előtt. 
– Az egyes számú projektünk a korábban strandszálló néven futott épület a strand szomszédságában, amely a tervezett anyag szerint jól illeszkedik a városképhez – mutatta be a látványterveket Hesz Zoltán mérnök-közgazdász, a Captain's Life Hungary Kft. beruházási és műszaki igazgatója. – Cégünk a kiváló elhelyezkedést szeretné kihasználni és jelenleg olyan lakóegységeket szeretnénk létrehozni benne, amit turisztikai jelleggel tudnánk üzemeltetni. Egy piackutatás után megállapítottuk, hogy a kisebb apartmanok keresettebbek, ezért az eredetileg tervezett 13 apartmanház helyett több kisebbet alakítanánk ki. 
A beruházás már az idei év utolsó negyedévben kezdődhet, és a beruházó reményei szerint közel egy év alatt a végére érhetnek. A hangzatos nevű Aqua Apartman és Lakópark a hozzá tartozó gépészeti részekkel, közlekedőkkel, tárolókkal és egy esetleges szolgáltató funkcióval így 2017. harmadik negyedévében nyithat. 
– A barcsi kemping projektjében 13 darab nagyméretű lakókocsis és 10 darab nagyméretű sátras parcellát alakítunk ki, és a komfortfokozat növelése érdekében közvetlen átjárást biztosítanánk a gyógyfürdőre – tette hozzá az ülésen a szakember. – Jelenleg körbekerítettük minden irányból a területet, elkészült a parcellák kialakítása, végeztünk a sövény- és fatelepítéssel, és szilárd kavicsos utakat alakítottunk ki. 
A kivitelezési munkákat még szeptemberben elkezdik, és a tervek szerint a jövő szezonra be is fejezik.