Kávézni bárhol lehet, teázni tudni kell

Forrás: turizmus.com

 2018. március 22. 15:07

Nem csak Londonban divat teázni, újabban a svédek is büszkén kortyolják a délutáni teát, szállodákban, cukrászdákban, kastélyokban, sétahajókon, sőt lakberendezési boltban is.

A divatos és elegáns teázós helyeket gyűjtötte össze a legkülönbözőbb árszinteket figyelembe véve a svéd alltomresor.se turisztikai lap. A szakértők a stockholmi Tea and Garden teázót tették az első helyre, amely a My Fair Lady világát idézi, olyan menükkel, mint Higgins professzor vagy és Eliza Doolittle. Az Ascot Delight luxus változata a teákon és kávékon kívül házi készítésű tortákat és kétféle sorbetet tartalmaz, és mindez természetesen  rendelkezésre áll laktóz és gluténmentes változatban is.

A másik nagyon kedvelt helyszín a sok svéd kastély közül a gyönyörű Ljunglöfska, amely tulajdonképpen egy svédasztalt kínál, és persze többféle tea közül is lehet választani. Mehetünk hajdani  börtönbe is teázni, no persze a mai celláknak már örülhetnek a lakók, ugyanis azt  a Långholmens fogadóban diákszállásként használják.  A Lady Hamilton Hotel  régimódi romantikát nyújt a vendégeinek és sokféle édes nyalánkságot. A teák választéka itt különösen gazdag.

Svédasztal a Ljunglöfska kastélyban

Fotó: turizmus.com

A cikk írójának kedvence a Svensk Tenn, amely egy nagyon patinás és divatos lakberendezési áruház, a Mälaren tó  partján. A teaház az emeleten található, a szövetek és bútorok között, ahol annak idején az alapító Josef Frank irodája volt.

Itt is fix menüárral dolgoznak, amely a luxus szállodák Sunday Brunch tarifáit idézi.  Az alapanyagok és a menü szezonálisak, és nem árt asztalt foglalni, mert itt van  pár lépésre a Grand Hotel, ahol a Stockholmba érkező milliomosok és sztárok laknak. Vasárnap egyébként fél 12-ig reggelizni is lehet a legújabb fotelek, lámpák és párnák között kemény 260 euróért.

Kapcsolódó cikkek