Komoly fejlesztések indulnak Lentiben

Forrás: turizmus.com

 2015. január 18. 21:18

Január 16-án került sor Lentiben a város első négycsillagos szállodai beruházásának ünnepélyes alapkőletételére, amely a város történetének legnagyobb turisztikai fejlesztésének ígérkezik.

A több mint 3 milliárd forint értékű projekt keretében egy 4 emeletes, 4 csillagos szálloda épül meg, 94 szobával, 250 fős konferenciateremmel, 260 fős étteremmel valamint egy önálló wellness szolgáltató résszel. A szálloda közvetlen összeköttetésben áll majd a szomszédos gyógyfürdővel.
A szállodaépítéssel párhuzamosan kerül sor a fedett fürdő bővítésére is. Ennek keretében 1 630 m2 résszel bővül a fürdő épületkomplexuma, amelyben kialakítanak egy csúszdás élménymedencét külön kisgyermekeknek szóló résszel, valamint egy melegvizes élménymedencét, benne különféle masszázs funkciókat tartalmazó élményelemekkel.
A beruházás előkészítését és megvalósítását Kutfej Attila a Lenti Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója végzi projektmenedzserként, aki szerint az új szállodával Lenti feljebb lép a fürdővárosok sorában és egy magasabb költési hajlandóságú vendégkört is meg tud célozni. Számítanak a fiatal vendégek nagyobb arányú megjelenésére is, akik a kibővített fürdőszolgáltatási kínálat  miatt keresik majd fel a fürdőt. A szállodát a Lenti Gyógyfürdő Kft. fogja üzemeltetni és a beruházással 50 új munkahely is létrejön Lentiben.