Kórházi célra kínálja fel szobáit számos német hotel

Forrás: turizmus.com

 2020. április 07. 13:02

Egyre több német szállodaüzemeltető mutatkozik hajlandónak arra, hogy szobáit ideiglenes betegszobává alakítsa át, ahol koronavírusos betegeket fogadhat – írja egy német szakportál.

Ingrid Hartges, a Német Szálloda- és Éttermi Szövetség (DEHOGA) ügyvezető igazgatója szerint az állami egészségügyi intézmények már felvették a kapcsolatot ez ügyben a tartományi szövetségekkel. Csak Bajorországban állítólag 250 szálloda lenne hajlandó átengedni a szobáit koronavírusos betegeknek.

Persze nem biztos, hogy mindegyik hotel alkalmas erre a célra, meg kell vizsgálni például, hogy az érintett épületek teljesítik-e az építészeti és biztonságtechnikai előírásokat - számol be a kezdeményezésről a hogapage.de.

Németország legnagyobb tartományában, Bajorországban eddig legalább 250 hotel ajánlotta fel szobáit kórházi célokra

Fotó: 123rf

A DEHOGA ügyvezető igazgatója úgy látja, hogy a szakmában a krízis ellenére más téren is nagy segítőkészség mutatkozik. Sok üzem például hajléktalanoknak oszt ételt, sztárséfek főznek idősotthonoknak és segítő foglalkozásúaknak, és catering cégek ajánlják fel segítségüket.

Más országokban is próbálnak a szállodák alkalmazkodni az új helyzethez: Romániában karanténhotelként működnek egyes egységekBangkokban pedig egészségügyi vizsgálattal és hőmérőzéssel kombinált 14 napos csomagokat is kínálnak.