Kukkoló japán szálloda, ahol egy dollárért lakhatsz – videó

Forrás: turizmus.com

 2019. november 24. 10:35

Ha nem izgat, hogy milliók néznek, és egyenes adásban figyelik minden percedet, még azt is, amikor álomra hajtod a fejed, akkor nagyon olcsón – éjszakánként egy dollárért – lakhatsz Japánban, Fukuoka városában.

A valóságshow-kra emlékeztető ötlet a 27 éves Tetsuya Inoue fejéből pattant ki, egy angol influencer turista hatására. Inoue az Asahi Ryokan vezetője, a szálloda pedig a nagymamájáé.

Amikor elkezdte üzemeltetni a házat, azon gondolkodott, hogyan lehetne új utazókat odavonzani, és valami ötlettel felhívni magára a figyelmet. Ez olyannyira sikerült neki, hogy napok alatt az egész világsajtót bejárta a  tipikusan XXI. századi ötlet.

"Ez egy nagyon régi vendégfogadó, de én új üzleti modellt kerestem – nyilatkozta Inoue a CNN-nek . – Mi egyébként is alacsony árakkal dolgozunk, tehát szükség volt valamilyen hozzáadott értékre, valami különlegesre, amiről mindenki beszélni fog."

A nyolcas szobában tartózkodó vendégek tevékenységét online bárki nyomon követheti, bár azért létezik néhány tabu, illetve adatvédelmi intézkedés.

A fürdőszoba a kamerától távol helyezkedik el, és a vendégek személyes adatvédelmet élveznek telefonhívásaik és beszélgetéseik során.

Bár a szobán így veszteség mutatkozik, a Youtube csatornán zajló közvetítések olyan népszerűséget hoztak a kis szállodának, hogy gyakran hirdetésekkel szakítják meg az élő közvetítést. Így a kreatív ötlet nyomán jövedelmező vállalkozássá nőtte ki magát a szálláshely, amely már hónapokra előre foglalt.

Kapcsolódó cikkek