Maritim = szállás + konferencia + minőség

Forrás: turizmus.com

 2018. június 06. 14:02

A világszerte ismert és népszerű német Maritim szállodalánc mutatkozott be a Deutschland Travel Club legutóbbi rendezvényén, amelyen a hotelek egyediségéről ugyanúgy hallhattunk, mint a közeljövő várható fejlesztéseiről.

Marlies Rogen, a vállalat Kelet-Közép-Európáért felelős értékesítési vezetője elmondta: a cég 1969-ben alakult, jövőre 50 éves jubileumukat ünneplik. Ma darmstadti központtal irányítanak 33 hotelt Németországban, összesen világszerte 47 szállodával és 15 000 szobával rendelkeznek, és 9000 alkalmazottat foglalkoztatnak.

Marlies Rogen

Fotó: DZT

A Maritim koncepciója szerint szállást és konferencia helyszínt kínálnak egy helyen, központi elhelyezkedéssel, jó közlekedéssel, magas standardok szerint. Világszerte híres például a Maritim gazdag büféreggelije. Szállodai azon túl, hogy ezeknek az egységes szempontoknak megfelelnek, kifejezetten egyediek is, mind fekvésüket, mind szolgáltatásaikat, vagy kialakításukat tekintve.

Maritim Hotel Magdeburg

Fotó: maritim.com

Van, ahol panoráma étterem ejti ámulatba a látogatót, máshol közvetlenül a reptéren vagy a kongresszusi területen szállhat meg a vendég. Létezik hotel tetőteraszon található medencével, és hatalmas, látványos konferenciaterekkel.

Maritim-reggeli

Fotó: maritim.com

A célcsoportba ugyanúgy beletartozik a z egyéni és a csoportos, illetve az üzleti és a leisure szegmens, igaz, a konferenciákra specializálódott a lánc. Jó kapcsolatokat ápolnak a tour operatorokkal, számukra előre bejelentkezéssel 50%-os agent árat kínálnak a napi szobaárból.

A vállalatnál több felújítás és fejlesztés is folyamatban van. 2018 őszén zárul le a bonni hotel felújítása, 2020-ban Ingolstadtban és Amszterdamban nyitnak új hotelt, 2021-ben pedig Stettinben.

Maritim Hotel Köln

Fotó: maritim.com

A DZT rendezvényét megtisztelte jelenlétével Drégely Ágnes, a MUISZ alelnöke, a TourEast Tour ügyvezetője, aki szintén köszöntöttel a jelenlévőket, és felhívta a figyelmet néhány aktuális szakmai témára.

Drégely Ágnes

Fotó: DZT

Czeiszing Miklós, a DZT magyarországi értékesítési ügynökségének vezetője kiemelte: Németország stabilan a második leglátogatottabb ország Európában, és a 2016-os 80,8 milliós vendégéjszaka-szám után 2017 októberéig további 3,4 százalékos volt a bővülés az előző év azonos időszakához képest.

Magyarország mint küldőpiac is kiválóan teljesít. 2016-ban egészen pontosan 707 208 magyar vendégéjszakát regisztráltak, amit időarányosan 2017 októberéig 8,9 százalékkal szárnyaltunk túl, és ezzel 2006-hoz képest már 65,5 százalékos a növekedés.

Németország Ausztriával fej-fej mellett a magyar utazók legkedveltebb úti célja. A motivációt tekintve az utak 34 százaléka szabadidős cél és 29 százaléka üzleti, a legkedveltebb tartományok változatlanul Bajorország, Baden-Württenberg és Észak-Rajna-Wesztfália, a legnépszerűbb városok pedig Berlin, München, Frankfurt és Hamburg.

Czeiszing Miklós

Fotó: DZT

A következő évek tematikája az alábbiak szerint alakul: 2019 – 100 éves a Bauhaus, 2020 - Beethoven 2020 – 250 éves született a zeneszerző. Jövőre várhatóan kihirdetik a következő 10 év tematikáját is.

Kapcsolódó cikkek