Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért stratégiai partnerségre lépett

Forrás: turizmus.com

 2017. március 04. 11:58

Átalakult az Opimus Group és a Hunguest-hoteleket is birtokló Konzum tulajdonosi szerkezete, miután Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért stratégiai partnerségre lépett. Ennek célja, hogy szorosabbra fűzzék üzleti kapcsolataikat, többek között a turizmus területén.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján az elmúlt héten és pénteken közzétett bejelentések értelmében Mészáros Lőrinc 19,57 százalékos tulajdonrészt szerzett a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt.-ben, továbbá 16,9 százalékos részesedést vásárolt az Opimus Group Nyrt.-ben. A Jászai Gellért és a Konzum Nyrt. tulajdonában lévő Konzum Management Kft. pedig megszerezte az Opimus Group Nyrt. részvényeinek 14 százalékát. A fenti tranzakciókkal egy időben a Konzum PE Magántőkealap 22,5 százalékos tulajdonrészt szerzett a Konzum Nyrt.-ben és nyilvános vételi ajánlati eljárás lefolytatását követően, további legalább 22,5 százalékot szerez a társaságban.

Az akvizíciók első lépései annak a hosszú távra tervezett, stratégiai partneri együttműködésnek, melynek során Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért szorosabbra fűzi üzleti kapcsolatát a turizmus, a pénzügyi- és tőkepiaci befektetések, a média, továbbá az ingatlanfejlesztés területén. A partnerség célja az érdekeltségükben lévő, azonos területeken működő társaságok közötti együttműködés erősítése, a vállalatok hatékonyságának növelése – olvasható a kiadott sajtóközleményben.

A Hunguest Hotel Bál Resortot nyáron vásárolta meg Mészáros Lőrinc cége

Fotó: hunguesthotels.hu

Jászai Gellért,  a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója lapunknak határozottan cáfolta azt a médiában szárnyra kapott hírt, hogy kiszállna a Hunguest Hotels részvényeit is birtokló Konzumból. A tranzakciók kapcsán elmondta: nagy várakozással tekint az együttműködés elé, melyet már jó ideje terveznek Mészáros Lőrinccel. A tranzakciók lezárásával új korszak kezdődik a társaságok életében, a partnerséggel újabb befektetési területek is megnyílhatnak a tőzsdei társaságok előtt.

A partneri együttműködés következő lépéseként már a közeljövőben megkezdődik a cégek szerkezetének átalakítása és egyszerűsítése, mivel ez megkönnyíti a társaságok terjeszkedési terveihez szükséges hazai- és nemzetközi tőke bevonását. Fontos céljuk ugyanis, hogy a jövőben nemcsak Magyarországon, hanem a kelet-közép-európai régióban is befektetési célpontokat keressenek.

Kapcsolódó cikkek

Auróra a Bálban

2016. november 02.