Multifunkcionális rendezvényterem nyílik Pannonhalmán

 2014. április 29. 13:01

Európai Uniós pályázati forrás segítségével valósítják meg a Pannonhalmi Főapátság majorsági épületének látogatóközponttá átépítését.

A barokk majorsági épület amellett, hogy a Főapátság műkincseinek állandó kiállítótere lesz, helyet ad egy 180 fő befogadására alkalmas rendezvényteremnek is, amely konferenciák, kulturális események, és fogadások helyszínéül szolgál majd.

A fejlesztésnek köszönhetően a jövőben konferencia- és rendezvényközpontként is szolgálhatja majd a települést a Pannonhalmi Főapátság majorsági épülete. Az udvar felől fedett-nyitott árkádsorról nyílnak majd a kávézó-cukrászda, az apátsági ajándékbolt és a rendezvényterem helyiségei. A Piac tér felőli épületszárny északi végén a „pilléresíthető" helyiségsorból, a közbenső falakat elbontva kerül kialakításra az egyterű rendezvényterem. Az előtérrel együtt mintegy 300 m²-es, 180 fő befogadására képes nagyterem alkalmas lesz konferenciák, szemináriumok, előadások, ifjúsági találkozók, diákprogramok, közművelődési és ismeretterjesztő események megtartására is. A helyszín szekcióülések számára is megfelelő lesz.

A projekt részeként egy 25 m²-es különtermet is létrehoznak, ami kisebb rendezvényeknek tud helyszínt biztosítani. A termek magas színvonalú, minden igényt kielégítő technikai felszereltséggel lesznek ellátva. A rendezvényterekhez tartozik egy raktárterület és egy tálalókonyha is, ahol az események alkalmával korábban a helyszínre szállított meleg ételeket készítik elő felszolgálás előtt.

Világörökségi helyszínként Pannonhalma kulturális és vallási turisztikai központ, ezek mellett az Apátsági Major Látogatóközpont új szolgáltatásai a rendezvényturizmust is fellendítheti a térségben.