Négycsillagos szálloda terveit készítteti a nyíregyházi önkormányzat

Forrás: MTI

 2016. december 07. 16:39

A nyíregyházi önkormányzat megbízást adott a Modern városok program keretében mintegy 4 milliárd forintért épülő négycsillagos sóstógyógyfürdői szálloda kiviteli terveinek elkészítésére - közölte a helyhatóság szóvivője.

Rendes Sándor elmondta, hogy a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely 2013-ban gyógyhellyé minősített városrészében egy több mint kilencezer négyzetméter alapterületű, 122 szobás szálloda épül, amelynek megnyitása 2018. áprilisában várható.

A létesítmény vázlat-, építési engedélyes, valamint kiviteli tervei 2017. január végéig készülnek el.

A szóvivő tájékoztatása szerint a négycsillagos szállodában 204 személyes, négy részre osztható konferenciatermet, lobby-és látványbárt, valamint business sarkot is létrehoznak. Emellett wellness- és fitness részleget, gyermek élményszigetet, valamint ajándékboltot is berendeznek.

A szállodához mélygarázs épül 92 gépkocsi-beállóval, a felszínen további 77 parkolóhelyet, illetve kerékpártárolót alakítanak ki.

A nyíregyházi önkormányzat a Modern városok program keretében a kormánnyal kötött együttműködési megállapodás szerint Sóstógyógyfürdőn a szállodaépítés mellett tovább fejlesztheti a múzeumfalut és az állatparkot is a következő években. Az üdülőhely három beruházásának fejlesztési támogatási kerete meghaladja a 12 milliárd forintot.

A 120 ezer lakosú nyírségi nagyvárosban továbbá a program keretében atlétikai sportcentrum épül majd, felújíthatják a szabadtéri színpadot, illetve fejleszthetik a helyi autóbusz-közlekedést is, együttesen 9,1 milliárd forintos keretből.