Ökoturisztikai fejlesztés közel háromszáz millióból Békés-Dánfokon

 2013. január 10. 20:05

Vonzó ökoturisztikai ponttá fejlesztik Békés-Dánfokot a Körösök mentén, a hajdani ifjúsági tábort, jelenleg Dánfoki Üdülőközpontot üzemeltető Békés város önkormányzata 289 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a beruházás megvalósításához - tájékoztatta az MTI-t Izsó Gábor (független), Békés polgármestere.

Elmondta: a projekt önkormányzati forrás nélkül valósulhat meg, száz százalékos brüsszeli támogatás mellett. A beruházás várhatóan 2013 tavaszán indul és decemberben fejeződik be.
A "Békés Bringa Békés Város Kerékpáros Turisztikai fejlesztése" című projekt keretében épül egy új, modern szabadtéri foglalkoztató és helyi specialitásokat kínáló gasztro-komplexum a régi helyén. A üdülőtábor és kemping közepén megvalósuló beruházás keretében épül egy felülről nyitott közösségi tér foglalkozásokra és rendezvényekre, egy nyitott grillező tér bográcsozókkal és szalonnasütőkkel, valamint egy új, korszerű vizesblokk - ismertette a polgármester. Hozzátette: a Körösök mentén gátakkal védett üdülőközpont a hazai és a térségi kerékpár-turizmus új, vonzó pontja lesz. A projekt részeként a város és Dánfok között kiépül a kerékpárút, 1,8 kilométer lesz az új szakasz hossza és 3,7 kilométer a felújítotté. Létesül három kerékpáros pihenőhely, egy a város belterületén és kettő a külterületen. Az üdülőhelyen korszerű kerékpárjavító szolgáltatást is igénybe vehetnek a turisták.
A város és a térség turisztikai látványosságainak ismertetéséhez készül útikalauz, a hálózatoktól független rendszer az okostelefonokra is feltölthető lesz - jegyezte meg Izsó Gábor.