Pezsgő Szalon - Nagy Pezsgő Kóstoló - 2015. június 20., Corinthia Hotel Budapest

Forrás: turizmus.com

 2015. június 16. 15:27

Hazánk jelentős tradíciókkal rendelkezik pezsgőkészítés terén. Az utóbbi időben a tradicionális pezsgők egyre gyakrabban jelennek meg a pincészetek kínálatában, és mind több borász készít habzó- és gyöngyöző bort is.

A Pezsgő Szalon célja, hogy a pezsgőkre, habzó- és gyöngyöző borokra irányítsa a figyelmet. A júniusi rendezvény bemutatja a hazai kínálatot, valamint ízelítőt nyújt a nemzetközi választékból.

A Pezsgő Szalon programsorozatot a Winelovers csoport szervezi, amely már olyan rendezvényeket tudhat maga mögött, mint a Tokaj Grand, az Olaszrizling Október, a Bordó Blend, a Kékfrankos MOST! és a Magyar Borok Bálja.

 

A Corinthia Budapest termeiben lezajló Nagy Pezsgő Kóstoló egy egész napos pezsgőre és buborékos italokra épülő program. A nap legfontosabb eseményének az a sétáló kóstoló számít, amely 14:00-22:00 között kerül megrendezésre, és amelyre a hazai borászokon túl külföldi kiállítókat is várnak. Azok számára, akik alaposabban is szeretnének elmélyülni a pezsgőkben, habzóborokban, négy ültetett mesterkurzussal készülnek a szervezők, amelyet hazai és külföldi szakértők vezetnek majd.

www.pezsgoszalon.hu

https://www.facebook.com/events/1409892472645305/