Ritz-Carlton lesz a budapesti Le Meridienből

Forrás: turizmus.com

 2015. május 06. 15:09

Az Erzsébet téren található, jelenleg a Le Meridien kötelékében működő, 192 szobás szálloda 2016 első felében teljes körű felújításon esik át, az újjászületett épület ezt követően a Ritz-Carlton lánc első hazai tagjaként nyitja meg újra a kapuit.

A luxuslánc első hazai egységének megnyitásáról a The Ritz-Carlton Hotel Company és a budapesti Le Meridien – a cégbíróságon bejegyzett neve szerint Adria Palace Kft. – tulajdonosa, az Egyesült Arab Emírségekben bejegyzett Al Habtoor Group minap írta alá a megállapodást.

A hírrel kapcsolatban megkerestük Keserü Franciskát, a Le Meridien Budapest igazgatójának személyi asszisztensét, aki szerkesztőségünknek elmondta: a Starwood hozzájuk eljuttatott közleménye szerint a Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. és a Le Meridien Budapest tulajdonosának közös megegyezése alapján, a szálloda kikerül a Starwood portfóliójából a jelenlegi üzemeltetési szerződés lejártával. (A Starwood 2005-ben szerezte meg a Le Meridien márkát, átvéve a Le Meridien Budapest üzemeltetését.) A Starwood biztosítani fogja a zökkenőmentes átmenetet a személyzet, vendégek és ügyfelek számára – írták a közleményben.


Fotó: Le Meridien Budapest

„Magyarország a további nemzetközi terjeszkedés lehetőségét jelenti a Ritz-Carlton számára" – kommentálta a hírt Herve Humler elnök-vezérigazgató, örömét fejezve ki, hogy új egységük az ország politikai, kulturális és gazdasági központjában várja a jövő évtől a vendégeket.

Mohammed Al Habtoor, az Al Habtoor Group alelnök-vezérigazgatója szintén elégedettségének adott hangot a partneri megállapodás megkötése miatt, kiemelve, hogy a szakma két nagy nevének együttműködéséből világszínvonalú luxus és kimagasló minőségű vendéglátás születik.

A Ritz-Carlton Hotel Company abban bízik, hogy 2016 végére az utazók már 100 hotelben élvezhetik a lánc szolgáltatásait.