Sok a szabálytalanság a román éttermekben

Forrás: transindex.ro

 2019. február 11. 11:43

Románia 13 városának vendéglőiben és pékségeiben tartottak vizsgálatot a mezőgazdasági minisztérium emberei, akik arra a következtetésre jutottak, hogy a vendéglátóhelyek 40%-a átveri a fogyasztókat.

Az akcióról kiadott sajtóközlemény szerint az ellenőrzésekről során az derült ki, hogy számos vendéglő és pékség hidrogénezett növényi zsírt használ bizonyos ételek előállításához, miközben úgy tüntetik fel, hogy tejtermékkel készülnek ezek az ételek. A minisztérium szerint a helyzet a tavaly még rosszabb volt, akkor ugyanis az esetek 74%-ban találtak valami hasonlóan szabályelleneset.

Most a Bukarest, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Călărași, Giurgiu, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Galați, Vrancea és Vaslui városokban tartott ellenőrzések során a minisztérium emberei összesen 5 élelmiszerboltot, 11 gyorsétteremet, 15 vendéglőt illetve catering céget, 17 cukrászdát, 47 pizzázót és 85 pékséget ellenőriztek. Az ellenőrzések során 73 esetben pénzbüntetést róttak ki.

Idén kevesebb a szabálytalanság a román éttermekben

Fotó: pixabay.com

Costel Stanciu, a Románia Fogyasztóvédelmi Egyesület (APC) elnöke szerint sokan azért mernek ennyire bátran visszaélni az érvényben lévő szabályokkal, mert mert jelenleg túl alacsonyak a bírságok.