Szállodák újraindítását segítő egészségügyi tanúsítvány az Accortól

Forrás: turizmus.com

 2020. április 20. 13:36

Az Accor szállodaipari csoport és a Bureau Veritas közösen fejlesztette ki azt a tanúsítványt, amely igazolja, hogy az adott turisztikai vállalkozás teljesíti az újranyitáshoz szükséges alapvető biztonsági, egészségügyi és tisztasági normákat.

A szállásra és cateringre is vonatkozó tanúsítvány új higiéniai sztenderdeket vezet be a csoport összes szállodájában, illetve más láncokban és független szállodákban is. A projektben orvosok, járványügyi szakemberek, az Accor tulajdonosai és iparági szövetségek (UMIH, GNC és GNI) dolgoztak együtt – közölte a szállodavállalat.

A tanúsítványi rendszert a francia turisztikai szövetséggel (Alliance France Tourisme) közösen mutatják be, az illetékes (turisztikai, egészségügyi és munkaügyi) minisztériumok bevonásával, akik így részt vehetnek a szabványok hitelesítésében. Ezt követően konkrét javaslatokat tesznek Franciaországban, illetve később Európában a kormányoknak és minisztériumoknak, amelyekkel enyhíthetőek a jelenlegi lezárások.

A tanúsítvány kidolgozásával olyan konkrét működési szabályokat és iránymutatást kínálnak a szállodaipar szereplői számára, amelyek segítségével be tudják vezetni és alkalmazni tudják a hatóságok (WHO, Egészségügyi Minisztérium stb.) által ajánlott szigorú egészségügyi és biztonsági előírásokat a vendégtérben, a szobákban, a back office-okban és az éttermekben is – írták a közleményben.

Az európai vendégek szobafoglalás előtt a Bureau Veritas honlapján ellenőrizhetik, hogy az adott szálloda vagy étterem rendelkezik-e a cég által kiállított tanúsítvánnyal.

A tanúsított szállodákban a vendégek garanciát kapnak a biztonságos környezetre

Fotó: 123rf

„Európa vezető szállodaipari vállalataként kötelességünk, hogy felbecsüljük és a legmagasabb szintű normák szerint teljesítsük az egészségügyi és biztonsági igényeket. Örömünkre szolgál, hogy ebben a Bureau Veritasszal közösen úttörők lehetünk, és kiterjeszthetjük az összes partnerünkre is" – mondta Franck Gervais, az Accor Europe vezérigazgatója.

Jacques Pommeraud, a teszteléseket, megfelelőségellenőrzéseket és tanúsítási szolgáltatásokat kínáló Bureau Veritas Afrikáért és Franciaországért felelős vezérigazgatója szerint együttműködésük az Accorral a teljes iparág számára hasznos lesz, hiszen a tanúsítványt  minden vállalat igényelheti a Bureau Veritastól.