Számlázó rendszerük megfelel az aktuális jogszabályi követelményeknek?

Forrás: turizmus.com

 2016. január 13. 14:10

Tudta-e, hogy 2016. január 1-től minden számlázó rendszernek, így az Önök által számlázásra használt rendszereknek – pl. Front Office - is rendelkezniük kell az adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás elnevezésű menüponttal?

A FLEXYS számlázó rendszerei minden tekintetben megfelelnek a 2016. január 1-től érvényes törvényi változásoknak.

Büszkén vállaljuk, hogy különös gondossággal módosított számlázásra alkalmas rendszereinket a hatályos jogszabályoknak megfelelően, minden kötelező paramétert tartalmazó, működő funkcióval, több száz meglévő és új partnerünkhöz határidőre telepítettük.

Miért fontos az adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás funkció?

2016. január 1-től TILOS használni olyan elavult, adóhatósági ellenőrzés adatszolgáltatás menüponttal nem rendelkező számlázásra képes programot, amely nem tartalmazza ezt a funkciót! 

Fontos tudniuk, hogy a rendszerelem működése és elnevezése is minden számlázó programban egységes, azt jogszabályban (23/2014-es NGM rendelet, 2. és 3. melléklet) meghatározott formátumú (XML) fájlba menti, és csak a számlák adatait tárolja, amely amúgy is leolvasható a számláról. A fájl nem tartalmaz semmilyen egyéb információt (pl. egyéb bizonylatokat, szállítóleveleket, nyugtás eladásokat, készletinformációkat, partner- vagy terméktörzset). Amennyiben programja nem tartalmazza ezen funkciókat, úgy 
egy esetleges helyszíni ellenőrzéskor büntetéssel kell számolnia. Megéri a kockázatot?

A FLEXYS Kft. rendszerei mindig naprakészen megfelelnek az aktuális jogszabályi háttérnek. 

Amennyiben a törvényi előírásoknak nem megfelelő elavult számlázásra alkalmas rendszert használnak, úgy tegyenek egy próbát velünk, kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot, hogy az aktuális árainkról, valamint a rendszer előnyeiről tájékoztatni tudjuk Önöket.

A Flexys Kft. +36 1 368-2076 központi telefonszámán, illetve a flexys@flexys.hu email címén kollégáink készséggel tájékoztatják Önöket a lehetőségekről.

Üdvözlettel:
Flexys Számítástechnikai Rendszerház Kft.