Szeptemberben nyit a CsabaPark

 2014. július 17. 16:53

Befejeződött Békéscsabán a gasztroturisztikai CsabaPark építése, most a használatbavételi engedélyeztetés zajlik.

Az önkormányzat uniós támogatás segítségével 1,35 milliárd forintból valósította meg a csabai kolbász hagyományait ápoló létesítményt, amelyet az önkormányzat és a kivitelező július 17-én mutatott be.

A komplexum szeptember 19-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

A park megvalósítására az önkormányzat 1,025 milliárd forintot nyert a Dél-Alföldi Regionális Operatív Program (DAOP) turisztikai attrakciók támogatására elkülönített keretéből.

 

Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere a bemutatáskor kiemelte: a városban az elmúlt uniós fejlesztési ciklusban több mint 100 projekt valósult meg, az önkormányzat közel 30 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

A beruházással a város új rendezvényközponttal gazdagodik, országos fesztiválok, koncertek helyszíne lesz, a hozzá kapcsolódó játszóparkkal és az 51 hektáros parkerdővel.

A projekt keretében a fesztiválterületen egy 2 ezer 751 négyzetméteres központi csarnok épült. Az itt lévő Kolbászudvar látogatóközpontban a turisták egyebek mellett megtekinthetik a kolbászkészítés történetét bemutató kiállítást.