Torkos Csütörtök 2015-ben is

Forrás: turizmus.com

 2015. január 22. 17:01

A Magyar Turizmus Zrt. 2015-ben is meghirdeti a népszerű Torkos Csütörtök akciót, amelynek időpontja idén február 19-ére esik.

A néphagyomány szerint torkos csütörtökön – annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazó szerdát követően ünnepeljük – ismét szabad volt húst fogyasztani a farsangi maradékok elfogyasztása céljából. E népszokás felelevenítésével a Magyar Turizmus Zrt. idén nemcsak hazánk kulturális és gasztronómiai értékeire szeretné ráirányítani a figyelmet, hanem – az Agrármarketing Centrum magyar sertéshúst népszerűsítő törekvéseivel összhangban – egyúttal a minőségi magyar sertéshús fogyasztásának pozitív egészségügyi és gasztronómiai vetületeire is.

A Torkos Csütörtök mindenkié, bízunk benne, hogy azok a vendégek is megtalálják a kedvükre való fogásokat, akik ebben az időszakban már nem szeretnének húst fogyasztani, ezért szorgalmazzuk, hogy az éttermek kellő számú és változatos böjti ételt is szerepeltessenek kínálatukban, étlapjukon az idei Torkos Csütörtök idején.

2015-ben az akció hivatalos weboldala a torkoscsutortok.itthon.hu lesz. Ezen az oldalon zajlik az éttermek regisztrációja, illetve a vendégek itt találják meg az éttermek folyamatosan bővülő listáját.

 

A csatlakozás feltételei:

50% kedvezmény az étel- és italfogyasztásból, a számla végösszegéből, 2015. február 19-én egész nap, a teljes nyitvatartási időben.

Készpénzes és bankkártyás fizetési mód, valamint SZÉP-kártya elfogadása (amennyiben lehetőség van rá az év többi időszakában is).

Választási lehetőség a teljes ’a la carte kínálatból (a Torkos Csütörtök hetén és az azt megelőző héten használt ’a la carte étlap és itallap választékának és árainak teljes körű megtartása).

Külön erre az alkalomra készített úgynevezett „Torkos Csütörtök”, azaz szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet.

Adatszolgáltatás kérdőív kitöltésével: A csatlakozó szolgáltató vállalja, hogy az akció hatékonyságmérésének céljából a Magyar Turizmus Zrt. által összeállított elektronikus szakmai kérdőívet kitölti.

A Torkos Csütörtök-kedvezmény csak helyben fogyasztásra vonatkozik. (Elvitel esetén az éttermeknek nem kell kedvezményt adniuk, de természetesen pozitív irányba ettől eltérhetnek.)

Azon éttermek jelentkezését, amelyek ellen a korábbi években jogos panasz merült fel, és az ügy nem zárult mindkét fél számára kielégítő módon, az MT Zrt. elutasíthatja.

Regisztráció 2015. február 15-ig.

Az akcióban részt venni kívánó éttermek, illetve vendéglátóhelyek 2015. február 15-ig jelentkezhetnek a torkoscsutortok.itthon.hu honlapon található regisztrációs űrlap kitöltésével.

Érdemes csatlakozni, hiszen…

Az elmúlt négy évben átlagosan mintegy 150.000 vendég torkoskodott ezen a napon a csatlakozó éttermekben évente.

Tavalyi online felmérésünk alapján az éttermek 95%-a számolt be az évszakhoz képest kedvezőbb vendégforgalomról, illetve az 50%-os kedvezmény dacára a felmérésben részt vevők 87,5%-ánál kedvezőbben alakult a bevétel is ezen a napon, mint az akció nélkül alakult volna.

Az akció hivatalos weboldalán folyamatosan frissül az éttermek listája, amely a látogatók számára kereshető és listázható.

Az MT Zrt. a Torkos Csütörtököt és az akció hivatalos honlapját különböző médiafelületein népszerűsíti.

A Magyar Turizmus Zrt. az akció sikere érdekében nagykereskedések és éttermi beszállítók részére is felhívást tett közzé, hogy a kampányhoz kapcsolódó vendéglátóhelyek kedvezményekben részesülhessenek a Torkos Csütörtököt megelőző hetekben, napokban. A csatlakozó nagykereskedelmi partnerekről és a kedvezmények mértékéről egyaránt a "Beszállítói kedvezmények" menüpont alatt tájékozódhatnak majd.

Bízunk benne, hogy Önöket is a csatlakozók között üdvözölhetjük, és a Torkos Csütörtök akció az Önök számára is sok visszatérő vendéget eredményez majd.

Kérjük, hogy csatlakozási szándéka esetén mihamarabb regisztrálja éttermét! Amennyiben az online regisztrációval vagy az akcióval kapcsolatos kérdése van, készséggel állunk rendelkezésére a torkos@itthon.hu e-mail címen.

Idén se hagyja ki ezt a lehetőséget, várjuk jelentkezését!