Új kabalafigura a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumban

 2013. augusztus 20. 12:51

Bükfürdő vendégköre folyamatosan változik: a különleges adottságú gyógyvíznek köszönhetően még napjainkban is rendkívül magas a gyógyulni vágyók létszáma, azonban egyre nagyobb arányt képviselnek a családos, gyermekkel érkező látogatók.

Ennek megfelelően a tavalyi évben 50 éves jubileumát ünneplő létesítmény folyamatosan megújul, mind fejlesztéseit, mind szolgáltatásait, ajánlatait tekintve.

A gyógyvizes medencéken kívül strand- és sportolásra alkalmas medencék szolgálják a családok kikapcsolódását. Az idei év újdonsága, a vízi röplabdaháló, valamint a vízi kosárlabdapalánk-pár a vendégek körében nagy népszerűségnek örvend. A  fürdő ingyenes csúszdakomplexumai felejthetetlen élményeket kínálnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A fürdőzésen, csúszdázáson kívül az apróságok szórakozásáról modern játszótér, gyermekfoglalkoztató szoba és gyermeksarok gondoskodik, a pihenni vágyó felnőttek ellazulását pedig tágas pihenőterületek, kényelmes, ingyenesen igénybe vehető pihenőágyak szolgálják. A mozgás szerelmeseit sportpályák (strandröplabda, strandkézilabda, lábtenisz, tollaslabda, füves kispályás labdarúgó pálya, kiskapukkal felszerelt strandfoci pálya, streetball pálya), asztalitenisz, valamint szervezett sport- és szórakoztató programok várják.

A 2011-ben az Új Széchenyi Terv keretében szinte minden elemében megújított komplexum fejlesztései természetesen az elkövetkezendő időszakban is tovább folytatódnak. A tervek között szerepel egy családi élménymedence létrehozása, amely különleges attrakcióival az egész család számára tökéletes szórakozási lehetőséget kínál majd.

Augusztus 19-én a gyermekek először találkozhatnak a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum új kabalafigurájával, a SPAncsi névre keresztelt pingvinnel, aki ezentúl rendszeresen megörvendezteti jelenlétével a gyerekeket. Ezen a napon a reggeli órákban SPAncsi a nyári bejárat előtt fogadja a vendégeket, majd részt vesz a gyermekprogramokon (kincskeresés, csúszdaverseny, Bóbita játszóház, íjászat, stb.) és a kicsiket apró ajándékokkal is meglepi.