Utcabállal ünneplik a Lánchíd utca átadását

Forrás: turizmus.com

 2014. augusztus 26. 14:49

Ingyenes utcabállal, koncertekkel és családi programokkal ünnepli a felújított Lánchíd utcát augusz­tus 29-én a Budavári Önkormányzat.

A Budai Vár és környéke közlekedésének megújítását célzó európai uniós program újabb ütemében elkészült a Várkert Bazár alatti mélygarázs, hajókikötő épült a Várkert Bazár elé.

Napra pontosan négy hónappal az avatási ünnepség előtt, április 29-én indultak el a munkálatok a Várkert Bazár kör­nyékén, a Lánchíd utcában és a Döbrentei utcában. Az Lánchíd utcában, az Ybl Miklós téren, az Apród utcában és a Szarvas téren a korábbi töredezett, kátyúkkal szabdalt útpálya és járda helyett dísz­burkolat épül, korszerű­sítik a közvilágí­tást, kerékpársávokat alakítanak ki, valamint megújítják és növelik a zöldfelületeket is. A vízvezeték kiváltásának költségeivel együtt nettó 1,66 milliárd forintos beruházás nagy­ságát mutatja, hogy a kivitelezőnek 19 ezer 900 négyzetméternyi aszfaltutat és járdát, valamint 3 ezer 530 folyóméternyi járda­szegélyt kellett elbontania és újjáépítenie.

A Várkert Bazár előtt elkészült az új kikötő is, amely a kishajó-forgalmat bonyolítja majd. A Lánchíd utca avatása után a megszépült terület szeptember közepéig még a gyalogosoké marad, igazi budai korzóhangulattal. Az utcát majd szeptember 15-én nyitják meg a gépkocsi-forgalom előtt.

Az utca újjászületését utcabállal ünnepli a Budavári Önkormányzat a Várkert Bazár előtti Duna-par­ton. Az augusztus 29-i rendezvényen délután 15 órától Gasztroutca és a Magyar Ízek Vására is várja az érdek­lődőket.

Augusztus 29-én, pénteken 15 órától ingyenes hajójáratot biztosít a Budavári Önkormányzat a Petőfi térről – az Erzsébet híd pesti hídfőjétől – a Várkert Bazár újonnan épített kikötőjéig.

További részletek és program a www.varfejlesztes.hu honlapon.