Wellness helyett irány a vízpart

 2014. június 11. 10:59

Hosszabb tartózkodás és a vízparti üdülőhelyek népszerűsége jellemzi a hazai turisták utazási szokásait a nyári hónapokban. A Balaton mellett Sopron, Debrecen, Gyula és Budapest is népszerű úti cél.

A meleg idővel együtt megváltoznak a magyar turisták utazási igényei. A 2 éjszaka helyett inkább 3 és több éjszakás foglalások kerülnek túlsúlyba, a wellness-t fölváltja a vízparti pihenés, miközben a klasszikus városlátogatással egybekötött utazások népszerűsége is növekszik - derül ki a Nemaradjle.hu akciós szálláscsomagokat értékesítő weboldal nyárra vonatkozó kutatási tapasztalataiból.

 

„A legnépszerűbb települések, ahová nyáron a magyar turisták legszívesebben utaznak: Siófok, Keszthely, Badacsony, Balatonfüred, Balatonalmádi, Tihany, valamint Budapest, Gyula, Hajdúszoboszló, Hévíz, Eger és környéke, Sopron, Sárvár" – mondta Szalay Ákos, a weboldalt üzemeltető E-business Group egyik tulajdonosa. A vásárlók közel egyharmada két illetve három alkalommal is visszalátogat oda, ahol jól érezte magát.