Elhunyt Bakonyi Erika, a lengyel képviselet egykori vezetője

Forrás: turizmus.com

 2021. március 01. 12:01

Életének 77. évében, súlyos betegségben február 27-én elhunyt a budapesti Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet egykori igazgatója.

A szakembernek hatalmas érdeme volt abban, hogy Lengyelország az egyik legnépszerűbb desztinációvá vált a hazai utazók körében. Amikor 2014. január 1-jén bezárt a budapesti képviselet, az iroda az ő személyében működött tovább: rendszeresen küldte a szakmának a hírleveleket, friss információkat osztott meg a lengyelorszag.travel weboldalon, aktív Facebook-oldalt működtetett, és tanulmányutakat is szervezett.

2016-ban képviselte utoljára Lengyelországot a Magyarországon működő Nemzeti Turisztikai Képviseletek Szövetségének (ANTOR) hagyományos nyárköszöntő partnerpartiján.

Bakonyi Erika (1944–2021)

Fotó: Facebook

Bakonyi Erika (1944–2021) az ELTE bölcsészettudományi karán szerzett lengyel-történelem szakos diplomát, s már a diákévek alatt a turizmus szolgálatába szegődött, kiváló lengyel nyelvtudása révén idegenvezetést vállalt tanulmányai mellett.

Az egyetemi évek után az Orbis utazási ágánál kapott állást, s – néhány éves IBUSZ-kitérő kivételével – a lengyel cég kötelékében dolgozott egészen a 90-es évek közepéig, amikor megbízták a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet budapesti irodájának vezetésével.

Több mint két évtizedes képviselet-vezetői munkája révén megismertette a szakmával Lengyelország szinte minden szegletét, a Lengyel Turisztikai Napok keretében pedig a lengyel gasztronómiát népszerűsítette a budapesti Nagycsarnokban.

2016-os visszavonulása után legtöbb idejét unokái körében töltötte.

Bakonyi Erika búcsúztatásáról a család a későbbiekben ad tájékoztatást.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.