TOP 50: Békefi Veronika a 2016-os kihívásokról

Forrás: turizmus.com

 2017. április 10. 08:15

A cégnél 2016-ra a maximális ügyfél-elégedettségre való törekvés vált a legfontosabb prioritássá, miközben nem várt piaci nehézségekkel is meg kellett birkózniuk.

A szakembert a zsűri minden alkalommal beválasztotta az 50 legbefolyásosabb személy közé.

A változó körülményekhez való alkalmazkodás, az új fogyasztói igények felismerése és ezek közvetítése a kollégák felé kitöltötte az egész tavalyi évet – érzékelteti Békefi Veronika, hogy 2016 korántsem volt szokványos év az utazási piacon. Ugyanakkor úgy véli, mindenfajta változásnak vannak előnyei, akkor is, ha az nehézségekkel jár.

Békefi Veronika

Fotó: Dombóvári Judit

A terrorizmustól és a menekültáradattól való félelem jelentősen módosította az utazási keresletet. Idehaza előbb a foglalások szezon eleji megtorpanása, később az egyes mediterrán desztinációkban tapasztalható szálláshiány okozott problémákat, hiszen a „beszűkült utaztatási területre egész Európa rázúdult”. Miközben a kontinensen 2016-ban is növekedett a turizmus, visszaesett a magyar kiutazási piac, és így a Neckermann is elmaradt terveitől, bár nyereséggel zárta az évet, 12 milliárd forintot meghaladó árbevétel és 100 ezer főt megközelítő utaslétszám mellett.

A hagyományos és a charterutaknál tapasztaltak visszaesést szerencsére más területekről tudták pótolni, várakozáson felül sikerült értékesíteniük például az ügyfelek egyéni igényei szerint összeállított, ún. dinamikus utazási csomagokat és a kiegészítő termékeket (eseményturizmus). Békefi Veronika épp a testreszabott csomagokban látja azt a lehetőséget, ahol az utaztatók bátran felvehetik a versenyt az online piaccal és az egyénileg szervezett utazásokkal, hiszen itt a rugalmasság mellett pluszban az utazási irodák nyújtotta, felértékelődött biztonságot is megkaphatja az útra kelő.

A Magyarországon legszélesebb kínálattal rendelkező Neckermann a világ minden részébe utaztat, megbízhatóságának, stabilitásának garanciája anyacége, a 2016-ban fennállásának 175. évfordulóját ünneplő Thomas Cook, amely 20 milliónál több utast szolgál ki évente. A nemzetközi konszern által a vevőközpontúság jegyében indított szolgáltatásfejlesztés előnyeit a magyar ügyfelek is élvezhetik. Nagy hangsúlyt fektetnek az online értékesítés fejlesztésére, a Flex Option szolgáltatás rugalmas átfoglalást biztosít az utasoknak, Connected Service ügyfélszolgálatuk 24 órában elérhető, legújabb vállalásuk pedig, hogy a helyszínen bejelentett vendégészrevétel ügyében 24 órán belül intézkednek.

 

A teljes cikket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>

Békefi Veronikáról további információkhoz juthat az Arcok rovatunkban.