A Dertour bevásárolt és piacvezető lett Romániában

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2019. október 07. 16:07

A Dertour a Travel Brands megvásárlásával egycsapásra piacvezető touroperátor lett Romániában.

A Dertour csehországi leányvállalata, az Exim Holding múlt pénteken lezárta a felvásárlási folyamatot a Travel Brands romániai utazásiiroda-hálózattal.

„Számunkra ez a cégvásárlás új fejlődési lehetőségeket kínál. Mostantól romániai ügyfeleinknek is kínálhatjuk a legsikeresebb termékeinket, és türelmetlenül várjuk, hogy alaposabban megismerhessük ezt a piacot" – nyilatkozta a tranzakcióról kiadott közleményben Ferid Naszr, a DER Touristik kelet-európai üzletágának vezetője.

A DER Touristic regionális terjeszkedése immár nyilvánvaló, miután kiderült, hogy a közelmúltban a cég csehországi leányvállalata felvásárolta a Fischer utazási irodát.

A Travel Brands új tulajdonosa elsősorban a charterjáratokra alapozó üdülési csomagok és az online értékesítés fejlesztését tervezi Romániában.

A beutaztatásban még nem várható változás, ott továbbra is érvényes a 2018 elején történt bejelentés, miszerint az infrastrukturális hiányosságok, a szolgáltatások alacsony színvonala miatt törölték katalógusukból a romániai programcsomagokat.

Üzleti titokra hivatkozva a felek nem árulták el a vételárat, azt azonban tudni, hogy a DER Touristik 80 értékesítő iroda 400 alkalmazottját vette át, és rohamléptekkel festi át a hálózat tagjainak cégtábláit.

„Egy fúzió számunkra partnerséget jelent. Akárki lép is be a DER Touristik cégcsoportba, hozza magával a helyi piaci tapasztalatokat és utat kap cégünk változatos turisztikai kínálatához, az európai színvonalhoz" – mondta a romániai terjeszkedéssel kapcsolatban Sören Hartmann, a DER Touristik Group igazgatótanácsának elnöke.

A cégfelvásárlási folyamat idén júliusban kezdődött, amikor a romániai Eurolines Group (touroperátor, értékesítés, üzleti turizmus, beutaztatás) mindhárom különálló cége – Touring Europabus (a TUI TravelCenter és a Eurolines franchise tulajdonosa), a Nova Travel és a Danubius Travel – beolvadt a Travel Brandsbe.

Az új tulajdonos (egyelőre) megtartja a Travel Brands értékesítő irodáinak vezetőit, romániai ügyvezető igazgatónak pedig Cosmin Marinofot, az egykori Eurolines Group értékesítési igazgatóját nevezte ki.