66 cseh és szlovák utazási iroda kerül a Rewéhez

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 30. 15:56

A Rewe csoporthoz tartozó DER Touristik megvásárolja cseh leányvállalatán, az Eximen keresztül a Fischer utazási irodát.

A Fischer utazásszervező 66 utazási irodával rendelkezik Csehországban és Szlovákiában. Nev-Dama márkája síüdülésekre szakosodik, de értékesít luxus- (Privileq) és last minute (eTravel) utakat is. Mivel a Rewe csoport az Exim Tours és a Kartago márkanevei alatt Szlovákiában és Magyarországon is erős, és jelen van Lengyelországban is, a felvásárlás révén közép-európai jelenléte még inkább meghatározóvá válik – olvashatjuk a VIMOSZ hírlevelében.

 

A Travel Weekly értesülései szerint a Fischer tavaly több mint 450 ezer főt utaztatott. A lap szerint a DER Touristik a német Neckermann fizetésképtelenné válásával a német piacon másodikká léphet elő.

Soren Hartmann, a DER Touristik Group vezérigazgatója a felvásárlás kapcsán kiemelte: "A tervezett tranzakció a jövőbe való befektetés. Meg vagyunk győződve arról, hogy a kelet-európai utazási piac nőni fog."

Tavaly több mint 5 millió cseh utazott külföldre, az utazóknak közel fele utazási irodán keresztül foglalta le útját. Az 1994-ben Vaclav Fischer üzletember által alapított Fischer Group tulajdonosa 2003 óta a KKCG pénzügyi csoport, amely felvásárolta az akkor nehéz anyagi helyzetbe került vállalkozást.

A Rewe most bejelentett tulajdonszerzése csak a versenyhatósági jóváhagyás után valósulhat meg.