A Green-utasok 90 százaléka elfogadta Törökországot Észak-Ciprus helyett

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 22. 18:53

Augusztus 23-án a Borajet és a Freebird légitársaság gépeivel viszi Antalyába a Green Travel azokat az utasokat, akik vasárnap nem tudtak elutazni Észak-Ciprusra a tour operatorral.

A 11.30-kor és 14.30-kor a 2B terminálról induló járatokon összesen 288 utas repül Antalyába, a Török Riviérára – tájékoztatta partnereit a tour operator. Mint arról beszámoltunk, a Green Travel augusztus 21-én jelentette be váratlanul, hogy a továbbiakban nem visz utasokat Észak-Ciprusra, mert a "járatot üzemeltető észak-ciprusi partnerükkel haladéktalanul szerződést bontottak üzletpolitikai okokból, illetve az utasok maradéktalan kiszolgálása érdekében."

Mint szerkesztőségünknek Mihálka Róbert értékesíti vezető hangsúlyozta, a járatot nem állították le, az rendben hazahozta a kint lévő utasokat vasárnap is, hétfőn is, és hazahozza szerdán is. Mint azt a Budapest Airport honlapja is mutatja, a gép menetrend szerint közlekedett. Cáfolta, hogy a háttérben likviditási gondok állnának, azért döntöttek úgy, hogy nem engedik kiutazni az utasokat, mert nem szerették volna megkockáztatni, hogy kint esetleg nem tudják elfoglalni a szállásukat. Szavai szerint „olyan információk jutottak a birtokunkba, ami ezt a lépést indokolta." A döntéssel mindenekelőtt az utasok érdekeit vették figyelembe, és úgy látták helyesnek, hogy inkább maradjanak itthon és kapjanak alternatívát, mintsem kint a helyszínen szembesüljenek azzal, hogy probléma van a kinti partnerrel és nem tudja teljesíteni a szolgáltatást.

Ezért szervezték meg, hogy 48 óra alatt olyan alternatívát tudjanak kínálni, amely vonzó és elfogadható a számukra.

Insula Resort Hotel – A Green Travel ebben az ötcsillagos török szállodába is utaztat

A Green Travel kollégái augusztus 21-én már a repülőtéren tájékoztatták az utasokat (163 főt) a kialakult helyzetről és az azonnali alternatív lehetőségekről. A repülőtéren történő tájékoztatás az előző napon későn délután tudtukra jutott információk miatt történt. Mivel augusztus 20. ünnepnap volt, a partnereket és az utasokat sem volt lehetőség korábban elérni – mondták el lapunk kérdésére.

Mind az Észak-Ciprusra, mind pedig az Antalyaba készülő utasoknak alternatív járatnapot ajánlottak fel Törökországba, ötcsillagos ultra all inclusive szállodákban történő elhelyezéssel. Ezen túlmenően a kellemetlenségekért a teljes részvételi díj 30 százalékát visszafizetik az alternatív lehetőséggel élőknek. Eddig az utasok 90 százaléka elfogadta a felajánlott opciókat. Akik nem kívántak élni az alternatív ajánlattal, azoknak a teljes részvételi díjat visszafizetik.

Az egyéb Észak-Ciprusra befizetett utasoknak is alternatívát ajánlanak fel magasabb színvonalú ötcsillagos ultra all inclusive hotelekben a Török Riviérán.

Ugyanezen a napon a szóban forgó járat mellett 180 fővel biztonságban felszállt a törökországi Freebird-járat, a gép utasai már a szállodákban töltik nyaralásukat.

Az utazásszervező kérdésünkre elmondta: a török piac jól alakul náluk a szezon végén, jelenleg heti öt chartert üzemeltetnek 96 százalékos töltöttséggel. A járatok október közepéig közlekednek. A Török Riviérán a szezon zavartalan, az utasok panaszmentesen töltik nyaralásunkat, a szolgáltatás kiváló a hotelekben – tette hozzá Mihálka Róbert.