Air Cargo Handling konferencia Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 20. 17:00

Újabb jelentős légi szállítási konferenciát lát vendégül a Budapest Airport a magyar fővárosban. A nemzetközi légi szállítási piac egyszerre három területét összefogó tanácskozásra nem kevesebb, mint 300 külföldi szakember érkezett a világ minden tájáról.

A négynapos Air Cargo Handling konferenciának – melyre cargo légitársaságok, nagy nemzetközi logisztikai cégek és repülőterek vezetői érkeztek – a budapesti Corinthia Hotel ad otthont, a rendezvényt Dr. Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára nyitotta meg. A tanácskozássorozat ernyője alatt tulajdonképpen három nagy terület, a légi teheráru-szállítás, a speciális légi szállítási konténerek (ULD – Unit Load Device), valamint a különleges kezelést és hűtést kívánó, elsősorban gyógyszerészeti és biológiai termékek szakértői adnak egymásnak randevút Budapesten. A konferencia idei házigazdája a Budapest Airport.

 

Az elmúlt hónapokban ugrásszerűen, a kétszámjegyű utasforgalmat is meghaladó mértékben nőtt a magyarországi légi teheráru-forgalom, ami részben a Budapest Airport előnyös, közép-európai elhelyezkedésének, részben pedig a magyar gazdaság gyorsan növekvő exportigényeinek tudható be. A Budapest Airport az elmúlt években – lépést tartva az egyre növekvő légi és földi logisztikai igényekkel – jelentős fejlesztéseket hajtott végre a cargo területén. Idén nyáron vehette birtokba a TNT és a DHL Express az ultramodern raktár és irodai komplexumból álló bázisát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1. Termináljától nem messze. Jövőre pedig a Budapest Airport a BUD 2020 névre keresztelt repülőtér-fejlesztési programjának részeként a 2. Terminál melletti területen hozzákezd a Cargo City nevű légi szállítási bázis építésének.

 

Fotók: bud.hu

Kapcsolódó cikkek

Rekordok és Cargo City

2017. május 11.