Az északi fény és a le nem bukó nap nyomában

Forrás: turizmus.com

 2016. május 25. 19:44

Erősödik a finn turisztikai marketingtevékenység: az örökké világos éjszakákat, az északi fényt és az igazi szaunák világát népszerűsíti az egyik finn város, Kaukslauttanen marketing főnöke.

Sokan nyáron nem a tengerpartokat részesítik előnyben, hanem az északi országokat választják úti célul. Bár ezek korántsem olcsó utak, mégis számosan, költséget nem kímélve szeretnek az északi fény nyomába eredni – ezt augusztus végétől áprilisig tehetik meg a turisták – és élvezni azokat a júliusi heteket, amikor soha nem megy le a nap. A rénszarvas csordák, az érett bogyókkal teli áfonyabokrok és a csörgedező, jéghideg vizű források üdítő ellentétet képeznek a negyven fokos hőséggel kecsegtető mediterrán tengerpartokhoz képest.

A legnépszerűbb szálláslehetőségek ilyenkor az üveg vagy áttetsző műanyagfalú igluk, amelyek láttatni engedik az érintetlen természetet, miközben erősek és biztonságosak.

Az Urho Kekkonen volt finn államfőről elnevezett nemzeti parkban tett kirándulások legalább olyan népszerűek, mint azok az utak, amelyek azt hivatottak eldönteni, nyáron hol lakik a Mikulás?

Ősszel külön túrákat szerveznek, ilyenkor az őszi erdő színei jelentik a fő attrakciót, ez is legalább olyan fontos hívó szó, mint a téli szánkózások az igazi huskykkal.