Az idei tél sláger úti céljai a kelet-európai városok

Forrás: Vagabond.se

 2016. november 22. 09:48

Így véli a skandináv útspecialista, a Ticketmaster kommunikációs menedzsere. Szerinte azoknak, akiknek London vagy New York már nem jelent új élményt és friss „keleti" levegőre vágynak, a közeli európai városok soha nem tapasztalt élményt nyújtanak, ráadásul olcsók a repülőjegy árak is.

Azoknak, akiknek London vagy New York már nem jelent új élményt és friss „keleti" levegőre vágynak, a közeli európai városok soha nem tapasztalt élményt nyújtanak, ráadásul olcsók a repülőjegy árak is.

Budapest, karácsonyi vásár. Fotó: WeLoveBudapest

Az úti célok között első helyen Prágát említi a kommunikációs menedzser. A svédek télen különösen kedvelik a cseh fővárost. De rögtön utána Krakkó és Budapest következik. Varsó is nagy sláger. Egy év alatt kétszámjegyű növekedés tapasztalható a várható téli forgalomban, ami a szépséges középkori hangulatú, vagy éppen szecessziós épületek közé ékelődő karácsonyi vásároknak is köszönhető – emeli ki a szakember szavait idéző vagabond.se online turisztikai magazin. Prágába 81, Varsóba 72, Budapestre 32, Krakkóba 27 százalékkal több turista fog az ünnepek idején és általában a téli hónapokban utazni, mint az elmúlt év hasonló időszakában.

Bár ez nem hivatalos utazási statisztika, mégis sokat mond arról, mennyire felértékelődik Közép-Kelet-Európa szerepe az európai turizmusban. A tél általában enyhébb, mint Északon, a biztonság megnyugtató, a távolságok pedig kicsik, nem utolsósorban pedig kiváló az ár-érték arány.