Az MSC téli útjain egyénileg is partra szállhatnak a beoltott utasok

Forrás: turizmus.com

 2021. október 06. 17:33

Az MSC Cruises 2021/22-es téli hajóútjain újra egyénileg is partra szállhatnak a teljesen beoltott vendégek – erősítette meg a hajótársaság. Az utasoknak azonban továbbra is követniük kell a meglátogatott országok beutazási követelményeit és Covid-19 protokolljait.

A közelgő téli szezonra vonatkozó egészségügyi és biztonsági protokollokat bemutató tájékoztatójában a társaság azt is hangsúlyozta, hogy azoknak a vendégeknek, akik nem rendelkeznek teljes körű oltással, vagy akiknek a társaságában gyermekek is vannak, továbbra is az MSC Cruises védett buborékkirándulásaival kell partra szállniuk– írja a TTG Media turisztikai hírportál.

A téli protokoll szerint minden 12 éven felüli vendégnek a felszálláskor be kell mutatnia negatív Covid-teszt-eredményét, vagy a hajóút kezdete előtt több mint két héttel megkapott oltás igazolását. A 2 és 11 év közötti vendégeknek negatív PCR-tesztet kell bemutatniuk a felszálláskor.

msc_grandiosa

Az MSC Cruises 2021/22-es téli hajóútjain újra önállóan partra szállhatnak a teljesen beoltott vendégek

Fotó: MSC Cruises

Ezenkívül a vendégeknek be kell mutatniuk az érvényes biztosításukat is. A kötelező biztosítási kötvényeknek fedezniük kell minden, a Covid-19-hez kapcsolódó kockázatot, mint például a hajóút lemondása, megszakítása, hazaszállítási költségek, karantén, orvosi segítség és költségek, valamint kórházi kezelés.

Az utazóknak lehetőségük lesz arra is, hogy a hajóútjuk során PCR- vagy antigén-tesztet vásároljanak és végeztessenek, ha ez szükséges ahhoz, hogy visszatérhessenek hazájukba. Ezt a szolgáltatást a hajón kell lefoglalni és kifizetni, és saját orvosi központján keresztül szervezi meg a hajótársaság.