Bécs est, az Eurovízió jegyében

Forrás: turizmus.com

 2015. április 02. 17:08

Az Eurovíziós Dalverseny Bécs egyik újabb aduásza a turisztikailag egyébként is nagyhatalomnak számító Ausztriának. A Compress, Bécs város képviselete nagyszabású, hagyományos estjén is természetesen az Eurovíziós dalverseny volt a főszereplő.

Az ország- és városimázst jelentős mértékben növelő rendezvény - amelyet több mint 120 millió ember néz majd május 23-án - óriási lehetőség arra, hogy még többen megismerjék az osztrák fővárost – hangzott el a szerda esti rendezvényen, amelyen részt vett Barbara Novak, a bécsi közgyűlés ragja, valamint Roman Horacek, a dalfesztivál sajtófőnöke.

Fellépett – nagy sikert aratva – a magyarországi verseny győztese Boggie, akinek háborúellenes dala várhatóan kitűnő helyezést ér el. Meghallgatták a résztvevők az osztrák versenyzőket is. Mind a két ország jelenlévő képviselői „megígérték", hogy egymásra szavaznak majd, a barátság jegyében.

A hagyományos Bécs-est igazi nagyszabású, jó hangulatú parti volt, tovább mélyítve a két ország egyébként is kitűnő gazdasági-turisztikai és kulturális kapcsolatát.