Bízik a jó szerencséjében a Condor

Forrás: turizmus.com

 2019. december 10. 16:41

Sokan kételkednek abban, hogy a Thomas Cook egyelőre megmentett német leányvállalata, a Condor befektetőre talál. A légitársaság azonban nagy reményekkel tekint a jövő felé.

A pesszimisták azzal érvelnek, hogy a Condor 56 gépből álló flottáját sürgősen meg kellene már újítani, az európai nyaraló-útvonalakon – ahol a légitársaság érdekelt – pedig nagyon kiélezett a verseny, különösen a Lufthansa vív csatákat a Ryanairrel és az Easyjettel. A versenytársak tehát csak örülnének annak, ha a Condor eltűnne a színről.

Ralf Teckentrup, a légitársaság vezérigazgatója azonban a WirtschaftsWoche német gazdasági hetilapnak azt nyilatkozta, a Condor nem fogja nekik megtenni ezt a szívességet. Szerinte "extrém mértékben valószínű, hogy találnak új befektetőket, ő pedig egy év múlva is a székében ül majd.

A társaságnak áprilisban kell visszafizetnie a néhány hete kapott áthidaló kölcsönt

Fotó: Condor

A Condor a Thomas Cook szeptember végén bekövetkezett csődje óta keresi a befektetőket. A német szövetségi állam és Hessen tartomány 380 millió eurós kölcsönnel segítette ki az életképesnek ítélt céget, a pénzt 2020. április 15-ig kell visszafizetni.

A légitársaság azt reméli, hogy 2020 elejére komoly vételi ajánlatokat tud felmutatni. Állításuk szerint több érdeklődővel is tárgyalnak, ám ezek közül eddig egyik sem nevezte meg magát nyilvánosan, ezért szakmai körökben azt rebesgetik, hogy talán nem is léteznek.

Ralf Teckentrup szerint a Condor abban különbözik más légitársaságoktól, hogy jövedelmező tevékenységet végez. A társaság nagy erőssége az értékesítés, a jó kapcsolatok az utazásszervezőkkel és a repülőjegy-értékesítőkkel, aminek köszönhetően olyan szegmensekhez jut el, amelyeket mások nem tudnak kiszolgálni. A szervezők állítólag már az ülőhelyek 60-70%-át lefoglalták a jövő nyárra.

A légitársaság jelentős költségcsökkentést irányzott elő. A legutóbbi üzleti évben 57 millió euró adózás és kamatfizetés előtti eredményt (EBIT) értek el 1,7 milliárd eurós forgalom mellett, az alig 3,4%-os marzsot Teckentrup szerint is javítani kell, legalább 8%-ra.A flotta megújításához pedig mintegy egymilliárd euróra lenne szükség az elkövetkező tíz évben. Jelenleg a gépek kétharmadát lízingelik, csak egyharmaduk saját tulajdon.