Biztonságosabbá teszik a debreceni repülőtér vízelvezetését

Forrás: MTI

 2015. október 17. 18:00

Európai uniós támogatással biztonságosabbá teszik a debreceni repülőtér és környéke vízelvezetését - jelentette be a hajdú-bihari kormányhivatal környezetvédelmi főosztályának vezetője pénteki sajtótájékoztatóján.

Kórós Csaba elmondta,  az Új Széchenyi Terv környezet és energia operatív programból (KEOP) elnyert több mint 670 millió forint támogatásból elkészült a debreceni Tócó csatorna vízrendezési terve, amelynek magvalósításával teljesen átrendeződik a repülőtér és a mellette tervezett déli ipari park vízelvezetése.

A kivitelezési munkálatok 11 milliárd forintba kerülnek, amit a 2016-ban megjelenő KEHOP-pályázat (környezeti és energiahatékonysági operatív program) forrásaiból valósítanak majd meg Debrecenben.

A program fontos részeként kivezetik a debreceni repülőtér területéről a most ott átfolyó főgyűjtőt, a Tócóba vezetik a vizet a kifutópályáról, és a repülőtér teljes üzemi területén talajvízszint-csökkentést hajtanak végre, amivel javul a repülőtér üzembiztonsága - mutatott rá Kórós Csaba.